Artikel top billede

(Foto: Microsoft)

Nye problemer med aktuel Windows 11-opdatering: Microsoft advarer om, at disse enheder går ned

Uønskede data, som ikke kan slettes, efterfølges nu af pc'er og harddiske, som går ned under opdateringen til Windows 11 24H2, rapporterer Microsoft.

Windows 11 24H2-opdateringen skaber yderligere problemer.

For nylig skrev Computerworld, hvordan opdateringen medførte, at 8,63 uønskede GB lagde sig på harddisken - en skygge-kopi af tidligere opdateringer, som ikke lod sig slette.

Nu advarer Microsoft så om, at hardware-mæssige udfordringer på visse Asus-enheder fører til nedbrud med blå skærm. Hvilket får ikke mindst midaldrende og ældre brugeres irritation ved fremover at måtte undvære WordPad til at fremstå som et myggestik i sammenligning.

Tidligere var Western Digital, verdens største producent af harddiske, tvunget til at iværksætte en hurtig reparation efter Windows 11 24H2-opdateringen. Brugere af Western Digitals harddiske led under nedbrud efter installeringen.

Det samme sker altså nu for Asus, skriver The Register.

"Efter at have forsøgt at opdatere til Windows 11, version 24H2, kan nogle Asus-enheder, specifikt X415KA- og X515KA-modellerne, støde på et problem, hvor systemet ikke er i stand til at fuldføre opdateringen," rapporterer Microsoft ifølge mediet.

"Under opdateringen kan enheder opleve en blå skærm med en fejlmeddelelse og kan ikke fuldføre installationen af ​​version 24H2. Det problem er blevet identificeret i samarbejde med Asus og er forbundet med kompatibilitet med visse hardwarekomponenter i disse modeller," skriver software-kæmpen.

Umiddelbart lader det seneste problem med den aktuelle opdatering af Windows 11 ikke til at gå ud over servere.

Men brugere af VoiceMeeter til redigering af lyd på klientsystemer riskerer at få problemer, advarer Microsoft.

Det samme gælder for visse systemer ved opdateringen til Memory Manager i Windows.

Sikkerheds-id 53794850 er administratorernes kode til at tjekke efter, skriver The Register.