Artikel top billede

Det ramte selskab står bag blandt andet disse ure. (Foto: Casio)

Populært ur-mærke ramt af omfattende ransomware-angreb: Ser ingen mulighed for genopretning

En japansk elektronik-gigant bekræfter, at mange af dens systemer fortsat er nede efter et hacker-angreb.

Casio erkender nu offentligt, at mange af selskabets systemer stadig er ubrugelige her næsten to uger efter, at ur-selskabet blev ramt af et ransomware-angreb.

Talsmanden Ayuko Hara fortæller, at Casio ingen udsigt ser til bedring endnu, da selskabet kæmper for at komme tilbage fra cyber-angrebet.

"Siden den 5. oktober har vores servere oplevet en systemfejl, der gjorde flere af dem ubrugelige," siger Ayuko Hara til TechCrunch.

Han tilføjer, at virksomheden afbrød forbindelsen til sine servere for at undgå, at skaderne spredte sig.

"Denne modforanstaltning påvirker vores modtagelse og afgivelse af ordrer hos leverandører og tidsplan for produkt-forsendelser," siger Ayuko Hara til TechCrunch.

"Der er ingen udsigt til bedring endnu, men vi prioriterer vores kunder, efterhånden som vi går videre med genopretning," siger Casio-talsmanden.

Casios amerikanske hjemmeside er tilsyneladende ikke berørt. Men på den japanske side har selskabet, som ikke mindst er kendt for sine ure, set sig nødsaget til at sætte følgende tekst på:

"På grund af et problem med vores produktforsendelses-system er forsendelses-datoen endnu ikke bestemt."

Adgang til kunde-data med mere

I første omgang forlød det fra Casio, at man var blevet ramt af et ransomware-angreb, hvor kundedata var blevet stjålet.

Fredag i sidste uge udsendte Casio en erklæring, som bekræfter, at angriberne fik adgang til personlige oplysninger tilhørende Casio-ansatte, kunder og forretnings-partnere, samt følsomme virksomheds-data, herunder fakturaer, personale-filer og nogle tekniske oplysninger, der tilhører virksomheden.

Nu viser angrebet sig altså at være mere omfattende.

Ransomware-gruppen Underground har delt, hvad, den hævder, er prøver på de stjålne Casio-data på sin dark web-side.

Ayuko Hara fra Casio fortæller TechCrunch, at hackerne efterlod en besked, der tydede på en hensigt om at lække data.

Casio skulle dog ikke have modtaget et krav om løsesum.

Det tyder på, at elektronik-virksomheden ikke har kontaktet ransomware-gruppen, men det afviste Casio at kommentere på over for TechCrunch.