Artikel top billede

(Foto: Microsoft)

Notepad får nu stavekontrol og autokorrektur 40 år efter sin lancering

Efter fire årtier får Microsoft-programmet Notepad en længe ventet opdatering.

Brugere af Notepad på Windows 11 vil i den nærmeste fremtid opleve, at Notepad er blevet opdateret med stavekontrol og autokorrektur, som indføres gradvist til alle brugere.

Microsoft Notepad har været en del af Windows-pakken lige siden den første version - Windows 1.0 i 1985, og har trofast tjent som et enkelt og let værktøj til notetagning.

Men trods dets popularitet har Notepad længe været begrænset i funktioner sammenlignet med mere moderne tekstbehandlingsværktøjer.

Det skriver The Verge.

Nye funktioner skal forbedre brugeroplevelsen

De nye funktioner vil tillade brugerne at få deres tekst gennemgået for stavefejl, hvor fejl bliver markeret med rød understregning.

Ved at klikke med musen kan brugerne få vist en liste af forslag til korrektioner; et enkelt venstreklik præsenterer forslagene direkte, mens et højreklik åbner forslagene i en separat menu.

Dette system ligner det, der anvendes i Microsoft Word, hvilket kan gøre overgangen nemmere for brugere, der er fortrolige med det program.

Desuden kan både stavekontrol og autokorrektur slås til og fra efter brugerens behov, hvilket tilføjer et lag af brugertilpasning, der ikke tidligere var tilgængeligt i Notepad.

Tidligere opdateringer og udfasning af WordPad

Notepad har tidligere modtaget betydelige opdateringer, herunder en mørk tilstand og en fanefunktion, som har moderniseret oplevelsen af at bruge værktøjet.

Disse tilføjelser har været med til at holde Notepad relevant i en tid, hvor alternativer som Google Docs og andre mere avancerede tekstbehandlingsprogrammer er blevet populære.

Opdateringen kommer som en del af en større ændring i de standard tekstbehandlingsværktøjer, der tilbydes med Windows 11.

Fra og med Windows 11 24H2-udgivelsen vil WordPad ikke længere være inkluderet som en standarddel af operativsystemet.

Dette skift betyder, at Notepad bliver den eneste lette standard teksteditor i Windows 11, hvilket formentlig vil øge anvendelsen af programmet betydeligt.