Artikel top billede

(Foto: Souvik Banerjee/Unsplash)

Max Schrems klager til EU over Pinterest: Sporer brugere uden tilladelse

Det sociale medie Pinterest skal nu i kamp med Max Schrems og hans organisation NOYB.

Pinterest, som er mest kendt for indretningstips, opskrifter, strikketips og anden inspiration, er havnet i en GDPR-sag.

Den kendte privacy-aktivist Max Schrems og hans organisation NOYB har nemlig indsendt en klage til EU, fordi han mener, at Pinterest bryder GDPR.

Schrems og NOYB mener ikke, at Pinterest indhenter tilstrækkeligt samtykke til at kunne spore brugere og profilere dem til særligt udvalgte annoncer.

Det skriver Techcrunch.

”Ikke overraskende er Pinterests forretningsmodel også baseret på personlig annoncering og den tilhørende brugersporing. Problemet: På trods af en dom fra EU-Domstolen, der forbyder denne praksis, bruger platformen folks personlige data uden at bede om deres samtykke. Pinterest hævder fejlagtigt at have en "legitim interesse" og muliggør sporing som standard. De fleste andre websteder har forladt dette juridisk fejlbehæftede argument for år siden,” står der i en meddelelse fra NOYB.

Omkring 130 millioner mennesker i EU bruger Pinterest det billed- og videobaserede sociale medie.

Ifølge NOYB er sporing slået til som standard, når man bruger tjenesten, selvom brugeren ikke har tilvalgt det.

"Pinterest sporer i al hemmelighed europæiske brugere uden at bede om deres samtykke. Dette giver den sociale medieplatform mulighed for ulovligt at drage fordel af folks personlige data, uden at de nogensinde finder ud af det,” udtaler Kleanthi Sardeli, databeskyttelsesadvokat hos NOYB i meddelelsen.

NOYB fortsætter med at kritisere, at personlige annoncer slet ikke er noget, som brugerne får information om.

"Det ser ud til, at Pinterest aktivt ignorerer en afgørelse fra EU-Domstolen (CJEU) for at maksimere sin fortjeneste. EU-Domstolen gjorde det klart, at personlig annoncering ikke kan være baseret på legitime interesser," uddyber Kleanthi Sardeli.

Klagen er indgivet i Frankrig.

Pinterest er ikke vendt tilbage på henvendelsen fra Techcrunch.