Thomas Madsen

Enterprise Architect og Technology Explorer, SAP

E-Mail

Thomas.madsen@sap.com

Linkedin

Se Thomas's LinkedIn profil

Jeg tror på, at software og data kan gøre virksomheder mere intelligente, men jeg kan også se, at samfundet er udfordret af visse elementer i digitaliseringen.

Til daglig leder jeg et lab, hvis mål er at udforske og demonstrere brugen af data i forretningsmæssige sammenhænge.

Mit professionelle liv startede med en ingeniøruddannelse, som jeg har brugt både på kundesiden og leverandørsiden som udvikler, arkitekt og rådgiver.
62 artikler på Computerworld

Thomas Madsen

Det rigtige kan godt gøre lidt ondt, men hvis man er for langsom, kan det gøre rigtig nas

Klumme: Hele ERP-kategorien er på vej i skyen. Udrulning og implementering bliver forandret, og har man sin forretning lige her, er der ændringer på vej. Her og nu kan det gøre ondt, men hvis man venter for længe kan det blive livstruende. 

23. oktober 2024 kl. 11.50 | læs »

Vi skal have API'erne øverst på dagsordenen - de kan binde verdens værdikæder sammen

Klumme: I lige linje fra ideen om det komponerbare it-landskab er integration (og API’er) højt på dagsordenen. Perspektivet er globalt. Vi skal kunne sammenstykke optimale værdikæder og kende deres klimaaftryk.   

2. oktober 2024 kl. 10.16 | læs »

Helt ærligt: Bæredygtighed er da 100 gange vigtigere end AI

Klumme: It-branchen, og nærmest alle der arbejder med it, har i min optik et ansvar for, at vi bruger data i bredeste forstand til at fremme bæredygtighed og cirkulær økonomi. AI bliver et vigtigt værktøj.

12. september 2024 kl. 13.40 | læs »

Klar tale til Tesla og SAP: Snart skal du tale med dit ERP-system

Klumme: Forretnings-AI er på trapperne. Snart taler du med dit ERP-system ligesom du taler til din bil. AI – og ikke mindst generativ AI – ændrer også jobindholdet for både udviklere, it-arkitekter og alle almindelige brugere. Fuldt udbytte kræver at man overkommer en mental barriere.

5. juli 2024 kl. 09.59 | læs »

Skal vi satse på komponerbar eller konfigurerbar? Det er et af de store spørgsmål lige nu

Klumme: The holy church of composability er en af de mest succesrige ”religioner” i it-verdenen. Altså i betydningen teori (og ”buzzword”) med vind i sejlene. Ideerne er gode, men vi skal finde grænsen for deres rækkevidde, hvis vi ikke skal drukne i kompleksitet. 

13. juni 2024 kl. 12.15 | læs »

Jeg håber ikke, at de unges store interesse for AI varsler nye tider: For vi skal altså ikke glemme det vigtigste

Klumme: De unge fra universitetsmiljøet virker supernysgerrige på AI. For få år siden havde bæredygtighed samme opmærksomhed, men det har den ikke længere. Jeg håber ikke, at denne subjektive og uvidenskabelige observation varsler nye tider.

8. maj 2024 kl. 10.30 | læs »

Hvorfor løse problemet med den sidste nye bit i værktøjsbæltet, hvis der findes en nemmere løsning?

Klumme: AI-workshoppen kan sagtens pege på alt muligt andet end en AI-løsning. Det lyder måske mindre sexet at køre en omgang forandringsledelse, at rette kontoplanen eller få styr på metadata, men vi skal nu engang løse problemer.

9. april 2024 kl. 10.00 | læs »

Når man kan lave en fuld opgradering på 10 dage, kan alle altså godt se værdien

Klumme: Cloud-ERP sætter et definitivt punktum i den årtier lange debat om standard kontra egenudvikling med førstnævnte som sejrherre. Når man kan lave en fuld opgradering på 10 dage, kan alle godt se værdien.

28. februar 2024 kl. 13.40 | læs »

Kan teknologiforståelse i skolen gøres os til mere end forbrugere af teknologi?

Klumme: Det er helt afgørende, at vi bliver skabere af teknologiske forandringer og ikke kun forbrugere. Derfor er jeg positiv over for ideen om teknologiforståelse som et fag i folkeskolen.   

29. december 2023 kl. 11.30 | læs »

ERP i skyen skal banke rust af it-landskabet. Ellers kan det næsten være ligegyldigt

Klumme: AI integreret i ERP-kernen. CO2-transparens ned på den enkelte transaktion. Så kort kan man opsummere perspektivet i cloud ERP, men det vil ruske op i vante forestillinger om at bygge sin egen lagkage fra operativsystemet og op.

14. december 2023 kl. 11.40 | læs »