Artikel top billede

(Foto: Microsoft PR)

Nu kan du få fingrene i den nyeste version af Windows: Sådan gør du

Microsoft er nu i gang med at udbrede den nyeste version af Windows. Læs her, hvordan du får den nye version.

Den kommende version af Windows, der går under navnet Windows 11 24H2, har været meget omtalt i Microsoft-miljøet, og dens udbredelse har ladet vente på sig, men nu er det officielt.

Microsoft har sat gang i hjulene for at få det næste Windows ud til kunderne.

”Fra i dag begynder opdateringen til Windows 11, version 24H2 at rulle ud til Windows 11-kunder,” skriver Pavan Davuluri, chef for Windows og devices hos Microsoft, i et blogindlæg, der blev udgivet natten til onsdag dansk tid.

Den nye version kommer blandt andet med funktioner ’Energy Saver’, som skal spare på enhedens strømforbrug.

Dertil kommer den nye version med høreapparatunderstøttelse med Bluetooth LE Audio.

Men en af de større nyheder er, at den nye version bliver kompatibel med Wi-fi 7.

”Vi introducerer også Wi-Fi 7-kompatibilitet, der tilbyder en hidtil uset forbindelseshastighed, pålidelighed og effektivitet,” skriver Windows-chefen.

Windows 11, version 24H2 tilbyder også HDR-baggrundsunderstøttelse.

”Vi har også foretaget væsentlige forbedringer af proceslinjen og systembakken, Stifinder og Indstillinger for at gøre det endnu nemmere og mere intuitivt at gøre de ting, du ønsker på din Windows-pc,” skriver Davuluri.

Sådan rulles opdateringen ud

Windows 11 24H2 bliver rullet ud i forskellige faser.

”Denne opdatering er et komplet operativsystem (OS) swap, der indeholder nye grundlæggende elementer, der kræves for at levere transformerende AI-oplevelser og enestående ydeevne,” skriver John Cable, VP for Windows-tjenester hos Microsoft, i et separat indlæg og fortsætter:

”Vi tager en trinvis tilgang med udrulningen af ​​2024-opdateringen, baseret på hvornår data viser, at din enhed er klar, og du vil få en god oplevelse. Vi begynder med kvalificerede enheder, der kører Windows 11, version 22H2 og 23H2 for dem, der tidligere har valgt at være blandt de første til at opleve nye forbedringer.”

Hvis du er blandt disse brugere, kan du hente opdateringen ved at gå til Indstillinger og efterfølgende finde opdateringen under Windows Update.

Der kan dog være brugere, der oplever problemer, skriver han. Men dette vil blive løst løbende.

”Hvis vi opdager, at din enhed kan have et problem, for eksempel en applikationsinkompatibilitet, sætter vi muligvis en sikkerhedsforanstaltning på plads og tilbyder ikke opdateringen, før problemet er løst. Med tiden vil vi gøre 2024-opdateringen tilgængelig for flere og flere enheder baseret på hardware-kvalificering, pålidelighedsmålinger og andre faktorer, der påvirker opdateringsoplevelsen,” skriver Cable.

Microsoft vil give besked i Windows Update, når opdateringen er tilgængelig.

For erhvervs- og uddannelseskunder er 24H2 nu tilgængelig via Windows Server Update Services, Windows Update for Business og Microsoft 365 admin center.

”Vi anbefaler, at kommercielle organisationer begynder målrettede implementeringer for at validere, at deres apps, enheder og infrastruktur fungerer som forventet med den nye udgivelse,” skriver Cable.

Opdateringen er kun for de enheder, der opfylder kravene til Windows 11.