Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Huawei dropper Windows i alle sine pc’er - vil satse på andet styresystem

Kinesiske Huawei dropper Windows som styresystem til sine pc’er. Nyt styresystem har langt bedre performance og er langt mere sikkert, mener selskabet.

Den kinesiske teknologi-kæmpe Huawei er færdig med Windows, som selskabet ikke længere vil installere på det meget store antal pc’er, som selskabet producerer.

I stedet vil Huawei fremover installere sit eget styresystem, HarmonyOS, på alle dets pc’er.

Selskabets formand, Yu Chengdong, fortæller i denne video fra 20. september om Huaweis nye HarmonyOS Next, som ifølge Huawei er både mere sikker og har langt bedre performance end Windows.

Yu Chengdong fortæller her, at Huawei er nødt til at droppe Windows, da selskabet er blevet sortlistet i USA og derfor ikke kan få den nødvendige opbakning fra leverandørerne.

Derfor har selskabet i lang tid arbejdet på at gøre sig helt uafhængigt med udviklingen af sit eget styresystem, som er helt renset for komponenter, som andre - ikke mindst amerikanske - selskaber kontrollerer.

Huawei er blandt verdens store pc-producenter og leverer hvert år omkring fire millioner pc’er til især det asiatiske marked.

Det er et antal, der gør, at det kan blive en alvorlig sag for Microsoft, at Huawei nu navigerer bort fra Windows-vejen.

Lige nu kan det ifølge The Register imidlertid blive et problem for Huawei, at HarmonyOS for tiden ikke understøttes af software-leverandører.

Det gælder ikke mindst spil-udviklerne, som generelt ikke har været særligt interesseret i Harmony OS.