Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR)

Den næste version af Windows 11 er nu tilgængelig for de første brugere: Se, hvad du kan forvente

Den længe ventede Windows 11 24H2 er nu ved at være klar. De første brugere kan nu begynde at bruge og teste funktioner i den næste Windows-version.

Microsoft har længe teaset for en ny version af Windows, som skal komme med en større ændring af styresystemet og gøre det mere kompatibelt med AI.

Denne næste version af Windows hedder Windows 11 24H2.

Og 24H2 bliver nu tilgængelig for de allerførste brugere, skriver Microsoft i et blogindlæg.

Der er tale om de såkaldte Windows Insidere, som tester nye Windows-funktioner, inden de kommer på markedet, men Insider-programmet er noget, alle brugere kan tilmelde sig via indstillingerne i Windows.

Som Insider får man en forsmag på nye funktioner, inden den brede skare kan bruge dem – selvom nogle af funktionerne aldrig kommer videre til alle brugere.

Windows 11 version 24H2 er nu tilgængelig i Release Preview Channel, meddeler Microsofts team med ansvar for Insider-programmet i indlægget.

Derefter kommer der en forsmag på, hvad brugere kan forvente af styresystemet.

Windows 11 24H2 inkluderer nemlig en række nye funktioner som HDR-baggrundsunderstøttelse, energibesparelse, Sudo til Windows, Rust i Windows-kernen, understøttelse af Wi-Fi 7, stemmeklarhed og det fortsætter:

”Vi introducerer en rulbar visning af hurtige indstillinger flyout fra proceslinjen, muligheden for at oprette 7-zip og Tar-arkiver i File Explorer (udover zip) og forbedringer til at forbinde Bluetooth Low Energy Audio-enheder,” fremgår det af indlægget.

Microsoft vil i de kommende måneder dele flere detaljer, men når de første personer nu har fået adgang, nærmer det sig efterhånden med en ny version af Windows.

Den omtalte Microsoft Recall-funktion bliver dog ikke en del af pakken, da denne kræver en Copilot+ pc.