Artikel top billede

Den nye Surface Laptop. (Foto: Microsoft/PR)

Microsofts udfordrer Apples Macbook med en helt ny generation af Surface-enheder: Bliver 90 procent hurtigere

Microsoft kommer med nye Surface-enheder, som bliver såkaldte 'Copilot+'-pc’er, og bliver spækket med AI og langt hurtigere end de foregående. Microsoft kalder dem hurtigere end en Macbook Air.

Techgiganten Microsoft har overhalet Apple, når det kommer til titlen som verdens mest værdifulde selskab, men alligevel har Apple domineret forbrugermarkedet, når det kommer til hardware, men nu kommer Microsoft med et bud på en seriøs udfordrer.

Microsoft har lanceret to ny ’Copilot+’-pc’er. Der er tale om en ny Surface Laptop og Surface Pro.

Debuterer med Snapdragon X Elite- og Snapdragon X Plus-processorer.

”Copilot+ pc'er er tunet til at levere optimale behandlings- og responstider – og er hurtigere end den nyeste Macbook Air,” skriver Pete Kyriacou, CVP for Microsofts hardware-division i et blogindlæg og fortsætter:

”En ydeevne som denne betyder, at de apps, kunderne elsker, fungerer fantastisk. Microsoft har samarbejdet tæt med udviklere over hele verden for at optimere deres applikationer til denne processor.”

Den nye Prism-emuleringsmotor et enormt ydelsesboost sammenlignet med Surface Pro 9 med 5G.

”På den nye Surface Pro og Surface Laptop, drevet af Snapdragon X Elite- og Snapdragon X Plus-processorer, vil oplevelser som Adobe Creative Cloud, Microsoft 365 og Chrome føles hurtige, hurtige og responsive,” skriver Kyriacou.

De nye Copilot+ enheder'er har derudover kraftfulde Neural Processing Units (NPU'er).

Og det er bestemt ikke småting, der er tale om. Microsoft melder, at de nye Surface-enheder er 90 procent hurtigere end de tidligere modeller.

”Den helt nye Surface Pro låser op for en ny måde at tænke på en bærbar computer. Bygget med de nye Snapdragon X Elite- og Snapdragon X Plus-processorer, leverer vi en utrolig ydeevne, der er 90 procent hurtigere end Surface Pro 9,” skriver Nancie Gaskill, General Manager for Surface hos Microsoft i et separat blogindlæg og fortsætter:

”Den integrerede NPU leverer næsten 20 procent flere TOPS til AI-behandling end Apple iPad Pro M4 vi gør det usædvanligt velegnet til at køre flere AI-modeller samtidigt. Jeg er designet til at styrke teams, der altid er på farten med lynhurtig ydeevne, AI-accelereret kraft og en fantastisk valgfri OLED-skærm – alt sammen i en tynd, let og alsidig pakke.”

Enhederne understøtter Wi-Fi 7, 4k-skærme og har 14 timers batterilevetid.

Se videopræsentationerne af de to enheder nedenfor: