Artikel top billede

Det vidtforgrenede SDU åbner endnu en ny afdeling. (Foto: Syddansk Universitet)

SDU åbner nyt it-campus: Her skal det ligge

Omkring 400 håbefulde bachelorstuderende forventes i 2026 at kunne begynde på det nye SDU-campus, der vil have stærkt fokus på især it- og STEM-uddannelserne.

Syddansk Universitet (SDU) har besluttet at etablere en ny campus i Vejle, der skal have stærkt fokus på it- og de såkaldte STEM-uddannelser.

Det nye campus, som både Vejle Kommune og Lego-koncernen støtter op omkring skal sørge for, efterspørgslen på højtkvalificeret arbejdskraft i trekantområdet kan imødekommes.

Åbner i 2026 - De første kandidater færdige i 2030

Den nye campus, som åbner i 2026, vil tilbyde bacheloruddannelser inden for blandt andet kunstig intelligens, softwareudvikling og interaktiv teknologi.

Ambitionen er at skabe et internationalt forsknings- og uddannelsesmiljø, som skal levere løsninger på konkrete udfordringer og styrke den bæredygtige vækst i regionen.

Ifølge Jens Ringsmose, rektor ved SDU, har universitetet store planer for campus.

"Med SDU Vejle skaber vi et forsknings- og uddannelsesmiljø i international klasse, hvor vi bringer forskningen tættere på praksis og innovation i samarbejde med det lokale erhvervsliv," siger han.

Der forventes at være cirka 400 bachelorstuderende, når campus åbner, hvoraf halvdelen skal være internationale studerende.

I første omgang vil der blive tilbudt uddannelser på engelsk inden for digitalisering, softwareudvikling og kunstig intelligens.

De første bachelorstuderende starter i 2026, mens de første færdige kandidater udklækkes i 2030.

Lego skal hjælpe med finanseringen

Lego-koncernen bliver samtidig en central samarbejdspartner for SDU Vejle og har indgået et partnerskab om opbygningen af campus.

Lego vil finansiere centre for de tekniske og naturvidenskabelige fakulteter, og centerlederne vil blive ansat som såkaldte "Lego Chairs”.

Ud over finansieringen fra Lego er der også dialoger med andre virksomheder om støtte, lyder det.

"Vi sætter stor pris på vores nye samarbejde med SDU om etableringen af it-uddannelser på universitetsniveau i Vejle. Samtidig kan vi dele vores digitale erfaringer og ambitioner og dermed bidrage til SDU’s høje faglige niveau," siger Niels B. Christiansen, administrerende direktør i Lego, om det nye samarbejde.

Ud over støtten fra Lego, så har der også været bred opbakning fra politisk hold.

I 2022 afsatte forligspartierne bag udflytningen af uddannelser i Folketinget knap 20 millioner kroner til projektet.