Artikel top billede

(Foto: PCWorld)

Vigtig opdatering skal slås til manuelt: Gør AMD-processorer op til 25 procent hurtigere

En lovende optimering af Windows 11 til AMD processorer - den kræver

Bruger du en af AMD’s processorer fra de seneste fire år, kan du se frem til et ydelsesløft, ved at sikre, at din pc opdateres.

AMD-processorer baseret på både Zen 3, Zen 4 og Zen 5 arkitekturer, det vil sige Ryzen 5000-familierne op til nyeste Ryzen 9000 serie kan få et løft på op imod 23,5 procent, ved at sikre sig at styresystemet er opdateret med ’KB5041587’.

Omfanget af opdateringen er beskrevet på Windows support-side.

Opdateringen vil også være integreret i den kommende overhaling af Windows 11, kendt som ’24H2’, der vil udkomme en gang i efteråret.

Betragteligt hurtigere

Opdateringen går ind og optimerer den måde Windows 11 inddeler opgaver, som AMD-processorerne skal beregne, hvilket en række medier har bemærket giver et reelt løft i ydelsen.

Netmediet Hardware Unboxed bemærker her at opdateringen i snit gør Zen 4 og Zen 5 baserede processorer 10 procent hurtigere end hidtil.

Tyske Hardwareluxx oplever her at opdateringen kan give op til 24,5 procent højere ydelse i et spil som ’F1 2024’ med den nyligt lancerede Ryzen 5 9600X processor.

Sådan henter du opdateringen

Har du en af de berørte processorer, kan du selv hente opdateringen igennem Windows’ indstillingsapp.

Denne kan fremkaldes ved at taste ’Windows Update’ i Windows søgefelt, navigere til ’Avancerede indstillinger’ og der vælge ’Valgfrie opdateringer’.