Artikel top billede

(Foto: Apple PR)

Apples AI er klar til lancering: Her er det, du kan se frem til i din iPhone – og i dine Airpods

Om få dage vil Apple byde på banebrydende software-opdateringer til både sine iPhones og sine Airpods.

Der er nu kun få dage til, at Apple er klar med en revolutionerende overhaling til iPhonens styresystem.

Næste punktopdatering af systemet, iOS 18.1, bliver nemlig den, der vil introducere ’Apple Intelligence’, som er selskabets bud på, hvordan kunstig intelligens kan assistere ens hverdag med mobilen.

Apple oplyser, at opdateringen vil få sin bredde debut i næste uge. Da Apple sædvanligvis lancerer opdateringer i begyndelsen af ugen, kan denne forventes at debutere enten mandag eller tirsdag.

Her vil brugerne få ombordværende sprogmodel, som kan assistere med at transskribere og opsummere lydoptagelser, generere kladder og skabeloner til mail og besked-programmer, tilbyde stave og sprogkontrol samt meget mere.

Kræver særlig hardware

For at kunne benytte sig af AI-funktionerne kræver Apple meget muskuløs hardware for en smartphone.

Derfor bliver det alene den nyeste generation af iPhonen, altså iPhone 16 og 16 Plus, der kan benytte sig af den kunstige intelligens.

Apples mere avancerede Pro-modeller fra sidste år vil også kunne afvikle AI-algoritmerne, hvorfor det bliver ejerne af enten iPhone 15 Pro og 16 Pro-familierne, der kan få glæde af mulighederne.

Opdateringen til iOS 18.1 vil også byde på features for alle øvrige iPhones - heriblandt en vigtig overhaling af selskabets håndtering af NFC-chippen, som gør det muligt for tredjeparter at tilgå chippen.

Det gør det muligt at lagre digitale nøgler, loyalitets-kort og øvrige adgangskort på mobilen.

For at hente opdateringen skal du navigere til 'Generelt' inde i 'Indstillinger'-app'en og der finde 'Softwareopdatering'.

Stor overhaling til Airpods Pro

Sideløbende med lanceringen af iOS 18.1 er Apple klar med en lovende opdatering til den seneste generation af Airpods Pro (anden generation).

Med opdateringen vil headsettet kunne fungere som et høreapparat til let og moderat hørehæmmede.

Dette vil fungere ved, at headsettet kan foretage en høretest af brugerens hørelse og ud fra denne tilbyde en lydprofil, der kan hjælpe med hørelsen.