Artikel top billede

Film: Den nye Karate Kid får to slagkraftige læremestre

Ralph Macchio og Jackie Chan slår denne gang pjalterne sammen for at træne en kinesisk dreng i kampsportens ædle kunst.

Ralph Macchio og Jackie Chan slår denne gang pjalterne sammen for at træne en kinesisk dreng i kampsportens ædle kunst.

Det er efterhånden 40 år siden, at den oprindelige Karate Kid rullede over det store lærred, og Daniel LaRusso tværede Johnny Lawrences ansigt ud med det gyldne tranespark.

Men Karate Kid har bestemt ikke hvilet på laurbærrene, for der har været en stribe film siden den første af slagsen. Senest fik historien sig en reboot i 2010, hvor kampsportslegenden Jackie Chan trænede Jaden Smith i The Karate Kid, der dog fik temmelig blandede anmeldelser.

Der har til gengæld siden 2018 været overstrømmende anmeldelser af Netflix-hittet ”Cobra Kai”, der bygger videre på historien om Daniel og Johnny, som selv er blevet karate sensei med hver deres dojo.

Her er både Ralph Macchio og William Zabka tilbage i deres gamle roller, og det forventes, at nogle af elementerne fra Cobra Kai også vil leve videre, når karate-universet udkommer med en ny film til foråret.

I ”Karate Kid Legends” flytter den unge kinesiske dreng Li Fong til den amerikanske østkyst og lærer karate. Han bliver spillet af Ben Wang fra serien ”American Born Chinese” – og Li Fongs læremestre bliver ingen ringere end Daniel LaRusso og Mr. Han, som igen bliver spillet af Jackie Chan.

Den første trailer fik premiere for nylig på Comic-Con i New York. Plottet ligner noget, vi har set før: en teenager bliver mobbet og søger hjælp hos ikke bare én, men to lærere, der træner eleven til en kampsportsturnering.

Men selv om det lyder rimelig velkendt, så er der også lagt op til, at vi får mere at vide om Daniel LaRussos oprindelige træner, Mr. Miyagi, og hans forhold til Mr. Han.

Derudover vil Joshua Jackson fra miniserien Fatal Attraction og Dawson’s Creek, Ming-Na Wen fra The Mandalorian og Sadie Stanley fra Cruel Summer også optræde i filmen. Men om vi får andre end Daniel fra Cobra Kai-serien at se i filmen, vides endnu ikke.

Karate Kid Legends bliver instrueret af Jonathan Entwistle og får premiere i maj 2025.