Erik David Johnson

Chief AI Officer, Delegate

Linkedin

Se Erik David's LinkedIn profil

Min indgangsvinkel til AI har været lidt speciel. Jeg startede med at læse Analytisk Sprogfilosofi og Kognitiv Semantik på Københavns Universitet, og skiftede derefter retning mod sin store passion for programmering og blev Cand.it i Software Engineering på IT-universitet (ITU), med en specialisering i Avanceret AI programmering, og fag ved Center for Sprogteknologi (CST).

Denne lidt særegne kombination af emneområder, kombinerer jeg i min forskning i hvordan fremtidens sprogteknologiske AI-løsninger skal bygges, som er valideret af Berkeley Universitet. Jeg brugte faktisk mit speciale til at udgive min mangeårige forskning, i stedet for at gå Ph.d.-vejen, for hurtigere at kunne træde ind på arbejdsmarkedet, så jeg kalder mig gerne ”amatørforsker”, trods den internationale anerkendelse. Kort sagt forudser min forskning for 15+ år siden, den udvikling vi ser med store sprogmodeller nu i dag.

Dengang skulle til USA og forske hvis jeg skulle arbejde med min specialviden inden for sprogteknologi, men da jeg valgte at blive i Danmark, arbejdede jeg i stedet med klassisk Machine Learning (ML), hvor jeg har haft alle rollerne: Programmør, Arkitekt, Leveranceansvarlig og Visionær – og har stået bag prisvindende ML-løsninger der i produktion i Danmark i dag. De første 6½ var jeg kendt som ”Mr. AI” i Netcompany, og i dag er jeg så Chief AI Officer i konsulenthuset Delegate.

I den tid har jeg deltaget i talrige udvalg og råd, såsom Regeringens Ekspertgruppe for Dataetik, som nedsatte det Dataetiske Råd vi har i dag, og sidder lige nu som næstforperson i IT Branchens NewTech Policy Board, hvor jeg er med til at forme landskabet i Danmarks møde med Generativ AI, og tit kaldes ind af regeringen som rådgiver og formidler af emnet. Se i øvrigt mere om mig på erk.dk.
6 artikler på Computerworld

Erik David Johnson

OpenAI's oversete paradigmeskifte: o1 - det betyder den nye måde at lave sprogmodeller på

Klumme: OpenAI er begyndt at lave store sprogmodeller på en helt ny måde - og det er et paradigmeskifte. Læs her, hvad det kommer til at betyde.

5. december 2024 kl. 11.40 | læs »

Brug sprogmodeller som din personlige data scientist

Klumme: Få en gennemgang i en af de mest oversete GPT-funktionaliteter overhovedet.

19. november 2024 kl. 13.15 | læs »

Nem og sikker adgang til generativ AI: Vi kan løse problemet med sikkerhed med ny platform

Klumme: Snart kan du som virksomhed endelig prøve generativ AI af på dine egne data på en nem og sikker måde.

20. september 2024 kl. 08.45 | læs »

Derfor bør du ikke lave din egen sprogmodel - der er andre og meget bedre muligheder

Klumme: For de fleste virksomheder og organisationer vil det give bedst mening at udvide den eksisterende sprogmodel sammen med ens egne sproglige data, således at den hovedsageligt svarer ud fra ens egen vidensbase, men samtidigt bevarer den styrke, der ligger i den generelle sprogmodel.

26. august 2024 kl. 11.40 | læs »

Generativ AI i praksis: Store sprogmodeller ændrer fuldstændig spillereglerne for klassisk anvendelse af machine learning

Klumme: Hvad er sammenhængen mellem klassisk machine learning (ML), som vi har haft i mange år, og så de helt nye store sprogmodeller inden for Generativ AI? Få svaret her.

2. maj 2024 kl. 12.22 | læs »

Generativ AI i praksis: To vigtige begreber bag nutidens AI-modeller - og hvorfor de ikke kan blive til AGI'er lige nu

Klumme: Nutidens AI-modeller aner ikke, hvad det vil sige at være et menneske eller en menneskelig samtalepartner, men udnytter blot de dybe mønstre, som de har fundet i sproget. Faktisk vil jeg argumentere for, at man skal til at designe fremtidens AI helt anderledes, end man gør i dag

15. april 2024 kl. 12.21 | læs »