Artikel top billede

Silicon Valleys elite skal trække i trøjen: Pentagon opretter ny reservestyrke for tech-ledere

Pentagon ønsker at styrke relationen til tech-industrien ved at rekruttere tech-ledere fra Silicon Valley som officerer i en ny reservestyrke.

Det amerikanske forsvarsministerium Pentagon vil gerne udvide sit teknologiske fundament ved at rekruttere tech-ledere fra Silicon Valley og andre tech-hotspots som reservister.

Den nye plan indebærer, at senior tech-professionelle som CTO'er vil få mulighed for at påtage sig højtstående positioner i militæret og hjælpe med projekter inden for blandt andet cybersikkerhed og dataanalyse.

Det skriver Wall Street Journal.

Første af sin slags

Initiativet, der er det første af sin slags, har til formål at bringe civile med dyb teknologisk ekspertise ind i militæret på deltid.

"Vi skaber en menneskelig industriel base, der skal hjælpe os med at løse vores nationale sikkerhedsproblemer og -udfordringer i de kommende årtier," siger Brynt Parmeter, chief talent management officer i det amerikanske forsvarsministerium og manden bag initiativet, til mediet.

Det amerikanske militær har tidligere haft lignende programmer for civile inden for det medicinske og juridiske område, men det er første gang, tech-eksperter fra den private sektor forsøges at blive rekrutteret som uniformerede og lønnede reservister.

Brynt Parmeter håber at have den første gruppe ’tech-reservister’ på plads inden september næste år, og planen er at udvide programmet fra et dusin til tusinder over de kommende år, lyder det.

De nye reservister vil blive indkaldt til opgaver en weekend om måneden og to uger årligt – med fokus på teknologiske projekter snarere end kampopgaver.

Og selvom tech-reservisterne altså ikke vil være 'i uniformen' hele tiden, så vil det nye program placere de civile tech-professionelle på midt- eller højt niveau i militærets kommandostruktur.

Det kan eksempelvis være som majorer eller oberstløjtnanter i hæren og luftvåbnet eller som kommandørkaptajner i flåden, lyder det.

"Det er ikke sådan, at du skal lægge dit tastatur og gribe en riffel," beroliger Brynt Parmeter eventuelt interesserede.

Mens investeringerne i venture-backed forsvarsteknologi lå på to milliarder dollar i 2013, så voksede det sidste år til 35 milliarder dollar, viser tal fra PitchBook.

Det har gjort forsvarssektoren ganske attraktiv for både startups og investorer i en tid, hvor militæret i højere grad efterspørger kommercielt udviklet teknologi som kunstig teknologi og dataløsninger på slagmarken.