Pirater: APG har en taberstrategi

Bittorrentmiljøet kan ikke føle sig sikkert, hævder Antipiratgruppen. Jo, de smarte kan sagtens undslippe, påstår Piratgruppen.

Antipiraternes påstand om, at bittorentbrugere godt kan spores afstedkom en del debat hos piraternes i efteråret.

Lige nu gør det selvbestaltede piratpoliti, Antipratgruppen, sig klar til at sende 110 breve ud med erstatningssager, og af dem er 20 rettet mod brugere af bittorent.

Men smarte brugere kan sagtens smyge sig uden om Antipiraternes fangarme, påstår Piratgruppen.

»Måden man finder bittorent er ved at gå ind og downloade noget fra dig, for eksempel Star Wars, og så henter de det fra dig og registrerer din IP-adresse. Hvis du spreder din deling over forskellige steder, så skal de overvåge en masse millioner dataoverførsler, og det vil være komplet umuligt. Hvis de fremstiller deres seneste 370 sager som en vindersag, så er det latterligt, for det er en taberstrategi,« påstår Sebastian Gjerding, der er Piratgruppens talsmand.

Han vurderer desuden, at diverse anonymiseringstjenester er flittigt brugt i Danmark og andre lande, hvor antipirater har vide beføjelser i lovgivningen til at hente bevismateriale mod de kriminelle fildelere.

Men Antipiraterne peger på, at der er sket et drastisk fald i visse former for ulovlig musikdeling - for eksempel Direct Connect.

Men Piratgruppen tror ikke på, at antipiraternes arbejde har den ønskede effekt.

»Nu har jeg en fyldt iPod, og det ville jeg ikke kunne have, hvis jeg skulle betale 200.000 kroner for det, og når jeg sidder i toget og ser andre med iPods, så tror jeg ikke at de har fyldt dem med musik på lovlig vis.«

Sebastian Gjerding tror således ikke på, at danskerne henter mindre musik i dag. De gør det bare med andre teknologier.

»Hvis de finder en ny metode til at afsløre fildelere, så finder fildelerne bare en ny metode. Jeg synes bare, det er trist, at folk skal lide privatøkonomisk,« siger Sebastian Gjerding som svar til Antipiratgruppens budskab om, at gruppens arbejde har medført et fald i nogle former musikdeling.

Han så gerne, at Antipiratgruppen sænkede våbnene og accepterede fildeling.

Men synes du ikke, at der er noget moralsk forkert i at hente musik ulovligt?

»For mig at se er downloading og uploading en del af den måde mennesker bruge medierne på. Hvis man skulle stoppe musikdeling, skulle man lave noget drastisk om på medierne, og det tror jeg ikke, man vil,« mener Sebastian Gjerding.

Men skal musikerne ikke kunne leve af musikken?

»Hvis man kunne bevise, at kunstnere ikke kan leve af deres produktion, så ville det være noget andet, men jeg har endnu ikke set noget bevis for det. For mig at se er krisen i musikindustrien en distributionskrise som pladeselskaberne har. I stedet for at være offensive, har man været defensive.«

Men hvad med undergrundsmusikken i Danmark, der har man vel problemer med at tjene penge?

»Nej, der er aldrig kommet så meget nyt musik frem i Danmark, som vi ser i dag. I halvfemserne kunne undergrunden heller ikke leve af CD-salg, så det har de aldrig nogensinde kunnet,« siger Sebastian Gjerding.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere