Annonceindlæg fra Infor

AI løsner knuderne i detailbranchen

Sigtbarheden i detailbranchen er lavere end nogensinde før.

Af Ole Rasmussen, Global Senior Vice President, Product Management, Infor


De sidste par år med høj inflation, stigende renter, geopolitisk uro og forstyrrelser i forsyningskæderne har været ekstremt udfordrende. Så hvordan kan detailbranchen navigere i en stadigt mere uforudsigelig verden og samtidig imødekomme de stadigt flere krav forbrugerne stiller?

På verdens største detailevent, NRF, som fandt sted i New York tidligere på året, blev AI igen og igen fremhævet som forløseren for detailbranchens dilemmaer. Flere og hyppigere samfundskriser tvinger detailbranchen til hurtigere omstilling, samtidig med at den skal omstille sig til forbrugernes stadigt stigende krav. Vi vil have lave priser, høj kundeservice, hurtige leveringer, gratis returnering, fleksible betalingsmuligheder og hyperpersonaliserede kunderejser, al interaktion med os forbrugere – uanset om det er online eller offline - foregår på et individuelt niveau.

AI's transformative rolle i detailbranchen

AI's betydning for moderne detailhandel kan ikke undervurderes. ChatGPT, som opnåede over 100 millioner brugere på under et år, kombineret med fremskridt inden for AI-drevne personlige assistenter, bekræfter AI's vækstpotentiale. Detailbranchen vil bl.a. anvende AI til:

  • Hyperpersonaliserede kundeoplevelser: Med viden om en kundes præferencer, adfærd og tidligere interaktioner kan man nemt målrette relevant produktinformation og skabe gode kundeoplevelser i realtid, bl.a. generere billeder af tøjet på kunden i realtid.

  • Automatisering og effektivitet: AI automatiserer kundeservice, marketing, lagerstyring og forsyningskædeoptimering, hvilket øger effektiviteten og reducerer omkostningerne.

  • Predictive analytics: AI gør det muligt for detailhandlere at forudsige trends og efterspørgsel, hvilket optimerer lagerbeholdning og salgsstrategier.

 

Store brands viser vejen med AI

På NRF blev det igen og igen slået fast, at de dage er ovre, hvor du som detailhandler blot må krydse fingre for, at forbrugerne – efter at have driblet rundt på alverdens websider - vælger at lægge varer i kurven i lige netop din butik. Ved hjælp af AI kan du bruge kundedata på en langt mere intelligent måde og derved klæde kunden bedst muligt på til at træffe beslutninger på et oplyst grundlag.

  • SHEIN anvender AI til at spotte trends på sociale medier, udvikle produkter og teste nye designs, hvilket reducerer time-to-market og minimerer risikoen.

  • Zalando har introduceret en modeassistent drevet af ChatGPT, der guider kunderne gennem købsprocessen baseret på individuelle præferencer, som fx rabatter, effektivitet eller specifikke produktoplysninger.

  • Amazon bruger AI og machine learning til at optimere forsyningskæden og sikre effektiv og bæredygtig ordreudførelse. Det er ikke nødvendigvis den korteste vej til kunden, der er den mest optimale.

 

ERP: Fundamentet for AI's succes

For at udnytte AI's fulde potentiale kræves en robust forretningsløsning i cloud, der i realtid kan levere nøjagtige data. Her kommer ERP-systemer (Enterprise Resource Planning) ind i billedet. Et effektivt, cloudbaseret ERP-system udgør virksomhedens digitale rygrad, fordi det konsoliderer data fra forskellige afdelinger og skaber en ensartet og præcis datakilde for AI-analyse. Derudover giver cloud mulighed for at behandle store datamængder med let tilgængelig computerkraft. Uden et stærkt ERP-system vil AI-implementeringer mangle den nødvendige dataintegritet og -tilgængelighed, der skal til for at levere pålidelige resultater. Derfor er ERP ikke blot et støttesystem, men kritisk infrastruktur der muliggør AI's transformation af detailhandlen.

 

Fremtiden er forenet

Unified commerce, hvor kunderne oplever en sammenhængende interaktion med virksomheden på tværs af alle kanaler, kræver også avanceret dataanalyse og integration. AI understøtter unified commerce ved at levere præcise prognoser, personaliserede anbefalinger og effektiv markedsføring. For at opnå dette skal detailhandlere anvende en strategisk tilgang til data, herunder dataindsamling i realtid og streng datastyring. Ensartede og præcise datakilder er helt afgørende for troværdige AI-analyser.

Med AI og et stærkt ERP-system som fundament kan detailbranchen trygt gå fremtiden i møde med accelererede processer, akkumuleret viden og styrkede kundeforhold.

 

Om NRF 2024

NRF 2024 er kendt som detailbranchens største event fandt sted i New York i januar og satte fokus på, hvordan AI (kunstig intelligens) forandrer detailbranchen. Med deltagelse af over 40.000 delegerede fra mere end 100 lande og 6.000 brands var konferencen et epicenter for diskussioner om fremtidens detailhandel.

 

Om Infor

Infor er global leder inden for cloudbaseret ERP-software til virksomheder i forskellige brancher. Infor bygger komplette softwaresuiter til mikrosegmenter og implementerer effektivt teknologier, der sætter brugeroplevelsen først, udnytter data intelligent og let integreres i eksisterende systemer. Over 60.000 organisationer verden anvender Infors løsninger.

 

For mere information om NRF og fremtidige detailtendenser, læs dette whitepaper Trends and insights from NRF 2024: Retail’s BIG Show