En gruppe aktionærer har lagt sag an ved retten i Texas mod det Austin-baserede it-sikkerheds-selskab Crowdstrike.
Det sker, efter at en brist i selskabets software skabte kaos i blandt andet lufthavne, banker og hospitaler verden over.
Ifølge Reuters er det sagsøgernes påstand, at Crowdstrikes forsikringer om dets softwares sikkerhed var falske og misvisende.
Gruppen af sagsøgere går under navnet Plymouth County Retirement Association, Massachusetts. Ifølge gruppen betød it-sammenbruddet et stort tab af dens aktiers værdi på grund af utilstrækkelig test af selskabets software.
Sagsøgerne er vrede over, at Crowdstrikes aktiekurs dykkede med 32 procent i de 12 dage efter det, som er blevet døbt "verdenshistoriens største it-nedbrud".
Udslettede milliarder
Nedbruddet udslettede 25 milliarder dollars af selskabets markedsværdi svarende til godt 170 milliarder kroner med dagens kurs.
Da virkningerne af afbrydelsen blev kendt, blev administrerende direktør George Kurtz kaldt til at vidne for den amerikanske kongres.
Ifølge Reuters skulle George Kurtz på et telefonmøde den 5. marts have karakteriseret CrowdStrikes software som "valideret, testet og certificeret."
Tidligere har flyselskabet Delta Airlines varslet, at det undersøger muligheden for et sagsanlæg mod Crowdstrike og Microsoft, efter at nedbruddet betød 6.000 aflyste fly med hundredtusindvis af strandede passagerer.
I en erklæring onsdag udtalte CrowdStrike ifølge Reuters:
"Vi mener, at denne sag mangler berettigelse, og vi vil energisk forsvare virksomheden."