Artikel top billede

Retro-fremtid: Ny film med Fantastic Four er på vej – og den foregår i 1960erne

Optagelserne til en ny version af Marvels Fantastic Four er netop startet i London, og den kommer til at få et noget andet look end det, vi er vant til at se fra Marvels Cinematic Universe.

Som tegneserie har Fantastic Four i årtier været blandt de mest populære superheltegrupper. Hidtil har det dog været mere end svært at skabe den samme succes på det store lærred.

Tre gange er superheltenes ”First Family” således officielt blevet portrætteret på film, nemlig i 2005, 2007 og 2015. Det endte med mere eller mindre dårlige anmeldelser uden at skabe tilstrækkelige indtægter for 20th Century Fox, der på det tidspunkt ejede rettighederne til gruppen.

Nu bliver Fantastic Four indlemmet i Marvel Cinematic Universe (MCU), når Fantastic Four: First Steps får premiere i sommerferien næste år.

Men hvordan får man etableret en ny gruppe superhelte i et univers, der allerede er befolket med folk som The Avengers, Spider-Man og Guardians of the Galaxy?

I første omgang har Marvel valgt at placere den nye Fantastic Four-film i New York i 1960erne – og muligvis endda i en alternativ tidslinje i Marvels Multiverse. Ja, det skal åbenbart ikke være nemt at følge med.

For samtidig har Marvel offentliggjort, at Fantastic Four også kommer til at optræde i de kommende film Avengers: Doomsday og Avengers: Secret Wars i 2026 og 2027.

Om vi kan se frem til flere tidsrejser, en blanding af forskellige tidslinjer eller hele tidslinjer, der bliver udslettet, så 60ernes Fantastic Four kan optræde i nutiden – tjah, det vil de kommende film utvivlsomt afsløre.

”Vi har et virkelig spændende setup. Filmen foregår i 1960erne, det bliver retro-fremtid, og forhåbentlig bliver det noget, som folk aldrig har set før, ikke mindst i en Marvel-film,” siger Fantastic Four-instruktør Matt Shakman til IGN.

Retro-fremtid handler i den forbindelse om at give filmen sit helt eget visuelle udtryk, hvor man tager udgangspunkt i, hvordan man i 1960erne forestillede sig, at fremtiden ville se ud. På billedet kan man få den første fornemmelse af det udtryk, men eftersom optagelserne til filmen først netop er begyndt i London, går der lidt, før vi ser superheltene i aktion.

Pedro Pascal spiller Reed Richards/Mr. Fantastic, og Vanessa Kirby spiller hans hustru Sue Storm/The Invisible Woman. Lillebror Johnny Storm/The Human Torch bliver spillet af Joseph Quinn, mens Ebon Moss-Bachrach får fornøjelsen af at spille Benn Grimm, også kendt som The Thing.

Fantastic Four: First Steps får premiere i slutningen af juli 2025.