Artikel top billede

Den lidt over en meter lange lydbar gengiver musik lige så godt som tv-lyd, og endda uden subwoofer. Bluesounds bud på en lydbar overrasker positivt. (Foto: Copyright (c) 2020 Shutterstock. No use without permission.)

Test: Endelig kan man få en soundbar der lyder godt - og som ikke behøver nogen klodset subwoofer

Bluesounds Pulse Soundbar+ er en lydbar til de voksne, som ønsker et hjem der ikke er skæmmet af højttalere. Den jonglerer let mellem det at spille musikalsk og give flot surround-lyd. Alt dette er naturligvis heller ikke gratis.

Jeg har prøvet en hel del lydbarer efterhånden. Dem der håndterer musik og film godt - og samtidig kan klare sig uden en subwoofer, er der til gengæld kun få af.

De få der kan håndtere begge dele rigtigt godt koster samtidig oftest noget mere end de 7.999 kroner du skal punge ud for dagens testemne: Bluesound Pulse Soundbar+.

I det lys kan den 'næsten' ses som billig. Det synes jeg nu ikke den er, men du får altså reel valuta for de mange penge.

Lydbar til de voksne

Den 107 centimeter lange lydbar er bestemt ikke lille, men den er med sine 6,5 centimeter fortsat relativ smal.

Den byder på et på mange måder raffineret look som kun er en egetræsramme omkring designet for at kunne være skandinavisk i udseendet. Den fås dog kun i hvid eller sort og med et metalgitter på fronten.

Som alle high-end produkter bør, men bestemt ikke altid har, er der flere muligheder for den fysiske opsætning i rummet.

Der medfølger for det første et beslag i metal, der gør, at du kan hænge den på væggen, hvor den nærmest flugter.

Der medfølger også små fødder, så du kan stille den på en reol under tv’et og hvor den står sikkert.

Det er detaljer som disse, sammen med det fine materiale valg og rimeligt neutrale design, der gør, at jeg vil kalde den for en lydbar der taler til de mere voksne segmenter.

Indvendigt har den mange enheder – to styk bas enheder, to passive bas enheder til at få dybere bas ud af det smalle kabinet. Hertil to mellemtoner og to styk diskanter. Det hele trækkes af seks individuelle forstærker moduler.

Håndterer (næsten) alle formater

Du kan såmænd tilføje subwoofer til setupet. Bluesound har skam også en du hellere end gerne må købe af dem. Den er let at tilslutte trådløst, men er i mange tilfælde ikke nødvendig. Mere om det senere.

For først skal der tilsluttes og det kan du naturligvis gøre med HDMI Arc, så tv’ets fjernbetjening kan benyttes, og lydbar tænder og slukker samtidigt med tv’et.

Du får dog ikke en fjernbetjening med, og det synes jeg ærligt talt godt man kunne. Den kan tilkøbes for små 700 kroner.

Du kan dog kontrollere en hel del via den meget omfattende app. Denne skal du bruge, da Bluesound i den grad også kan benyttes til musik.

Således kan du tilslutte med AirPlay, Bluetooth 5.0 og den håndterer et hav af lydformater. Processoren er da også en 4-kernet sag og digital processoren kører 24 bit/192 KHz.

Du kan også benytte Roon, som er mange musik entusiasters fortrukne ”våben” til at håndtere musik og streaming tjenester under støttes.

Det er klasse, og understreger Bluesounds mission med, at du også skal kunne få vellydende musik ud af lydbaren.

Alle surround-formater – herunder Dolby Atmos – er naturligvis også indbygget.

Storslået filmoplevelse

Netop musik håndterer enheden med stort overblik. I min erfaring er det en sjældenhed at lydbarer gengiver musik ordentligt.

Misforstå mig ikke – mange leverer fin lyd til baggrunden, men kun ganske få kan fungere som erstatninger til et dedikeret sæt stereo-højttalere.

Det er Bluesound nu heller ikke 100 procent. Til samme penge, kan jeg komme på mange bud på aktive højttalere.

Men pointen er jo at Bluesound er en både-og løsning og musik håndterer den som nævnt mere end fornuftigt.

Musik gengives nemlig så det kommer godt ud i stuen, og ikke på en hverken komprimeret eller tydeligt manipuleret facon, som jeg ofte oplever fra en lydbar.

Musikken flyder naturligt og med overraskende god basgengivelse.

Når der sættes film på, savner jeg heller ikke bas. Bevares, den dybe gulvmasserende bas udebliver. Men der er saft nok til, at jeg kan mærke bassen i sofaen.

Der opnås fin surroundvirkning. Den omslutter dig ikke med lyd, men rummet fyldes og effekter gengives ret præcist. Så når et projektil flyver gennem luften er der godt med effekt på lyden.

En sjælden overraskelse

Overordnet set er denne Bluesound-bar noget af en overraskelse.

Jeg er med på at mærket har stor erfaring med lyd og ikke mindst streaming, men havde alligevel ikke set den komme.

Men denne lydbar gør det godt over gennemsnittet og til trods en pebret pris, lander jeg på hele fem stjerner.

Det er den værd, hvis du vil benytte den både til musik og som lydbar.


Loading ikon