KODA åbner for gratis musik til privat brug

Musikforeningen KODA åbner nu for, at medlemmerne kan stille deres værker gratis til rådighed for ikke-kommerciel brug under en Creative Commons licens.

Nu bliver det lettere for danske musikere at stille deres værker gratis til rådighed for ikke-kommerciel brug på nettet. Det er organisationen KODA (KOmponistrettigheder i DAnmark), som nu starter en forsøgsordning med Creative Commons-licenser.

Normalt kan man som medlem af KODA ikke benytte sig af denne form for licenser, fordi medlemmerne skal acceptere, at det kun er KODA, der kan indgå licenser om musikværkerne.

Nu gives der mulighed for, at medlemmerne selv kan bestemme, hvis de ønsker nogle af deres værker licenseret under Creative Commons.

»Vi har taget dette initiativ, fordi vi i KODA gerne vil øge fleksibiliteten for vores medlemmer, så de kan lade deres musikværker blive brugt i forskellige sammenhænge, hvor der ikke skal betales for det. KODA er en vigtig del af musikkens infrastruktur, og derfor føler vi en forpligtelse til at gøre det muligt for de enkelte kunstnere selv at bestemme, hvad de vil med deres rettigheder,« siger Martin Gormsen, vicedirektør i KODA.

Creative Commons har udarbejdet nogle retningslinjer for, hvad der er ikke-kommerciel brug. Det betyder blandt andet, at musikbrug kun er ikke-kommerciel, hvis musikken bruges af en privatperson eller visse foreninger, og der må ikke modtages pengebeløb eller andre værdier som betaling for musikken.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere