Havde business intelligence opdaget Stein Bagger?

IT Factorys økonomidirektør Jeanette Lorenzen kan nu opleves på et SAP-seminar, hvor hun skal promovere business intelligence.

Da IT Factory-skandalen eksploderede for snart et år siden, stod flere af de ansatte med måbende ansigter og hævdede, at de intet kendte til regnskabssvindlen. Deriblandt økonomidirektør Jeanette Lorenzen.

Hendes historie vil softwaregiganten SAP nu bruge til at sætte fokus på behovet for business intelligence (BI). Altså software til at skaffe sig overblik i virksomheders mange og forskellige data.

SAP inviterer i denne måned til SAP-seminar med overskriften: ”Mød en der gerne ville have vidst, en der vil vide alt og to der kan levere alt viden”.

Her er Jeanette Lorenzen castet som ”hende der gerne ville have vidst”.

Hvad skal du fortælle om?

»Jeg skal fortælle om Business Intelligence. Det er noget, jeg har arbejdet med i flere sammenhænge, så det kan jeg sige et par kloge ord om. Og så har jeg selvfølgelig en lidt speciel historie i forhold til IT Factory. Men det er ikke sådan, at hvis vi havde haft business intelligence i IT Factory, så havde verden været et meget grønnere sted,« siger Jeanette Lorenzen til ComON.

I programmet skriver SAP ellers, at den tidligere økonomidirektør skal fortælle, hvordan ”det kunne gå som det gik, når man mangler analyseværktøjer og ikke kan kontrollere validiteten af de data, man har tilgængelig”.

Kunne en god business intelligence-implementering havde forhindret forholdene i IT Factory?

»Det, der skete i IT Factory, var så specielt og anderledes i forhold til andre virksomheder, så der havde business intelligence ikke afdækket forholdene. Når man er oppe mod en mand, der er villig til at lave dokumentfalskneri, så kommer man til kort. Business Intelligence er jo ikke en svindeldetektor. Det er et fremadrettet beslutningsværktøj til forretningsudvikling,« siger Jeanette Lorenzen til ComON.

»Så jeg tror ikke, at business intelligence havde afdækket problemerne i IT Factory«.

SAP seminaret finder sted i København og Horsens senere i november. De øvrige oplægsholdere er repræsentanter fra firmaerne Satair og Infotrust.

Jeanette Lorenzen driver i dag bogholderfirmaet Economica.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere


Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere