Artikel top billede

YouSee tv boksen er også en kvadratisk lydbar med alle Dolby formater. Den måler 16,5 x 16,5 x 7 centimeter, så lydtrykket er alt andet lige begrænset. (Foto: Yousee PR)

Test: Det kan ikke gå helt galt med B&O lyd til under 1.000 kroner

YouSee Audio er den nye tv-boks til YouSee tv, der reelt også er en lydbar i miniformat. Ideen er fremragende, og den holder også i praksis det meste af vejen.

Den havde jeg ikke set komme – en YouSee tv-boks med indbygget lyd fra Bang & Olufsen.

Den lille kvadratiske kasse er på en gang en lydbar i et fikst miniformat og tv/streaming-boks i en.

Tætpakket med højttalere

Inde i den sorte kasse gemmer sig en ny forbedret streaming-enhed til YouSee-kunder. Den er til brug med streamet lyd fra internettet.

Enheden er samtidig fyldt op med en forstærker og fire højttalere signeret af Bang & Olufsen. Den ene er en mini-bas, der reelt vender opad inde i boksen.

Rundt om i siderne er der frontstof, og her er de tre mindre woofere placeret. En i hver side og en frontvendt.

Her orkestreres lydbilledet af en indbygget forstærker på 26 watt samt en lyd-processor, der håndterer alle gængse Dolby-formater, heriblandt Dolby Atmos.

YouSee Audio er dog primært et lydprodukt, hvilket også afspejles i navnet. På fjernbetjeningen er der derfor en knap, der giver direkte adgang til YouSee Musik streaming-tjenesten.

Flere gode features, men...

YouSee Audio er uhyre let at sætte op til at få alt til at fungere. Det meste af opsætningen er som på en standard YouSee tv-boks.

Som entusiast vil du savne at kunne gå et spadestik dybere.

Jeg er dog med på, at boksen er indrettet sådan, at også dem uden teknisk indsigt kan få fuldt udbytte af mulighederne.

Men jeg mangler mulighederne i menuerne, hvor man eksempelvis indstiller lydsystem, anvendelse af højttalerne og HDMI-tilslutningen – for eksempel til eksternt surround-anlæg.

Boksen træffer altså beslutningerne for dig, og du kan reelt kun vælge, om du vil have Dolby lyd eller ej.

Naturligvis er målgruppen ikke lyd- og video-entusiaster. Men man kunne let have gemt disse funktioner under avancerede indstillinger længere nede i undermenuerne. Ligesom man ser hos Apple TV og andre enheder.

TV-delen understøtter Dolby Vision, og billedgengivelsen er da også helt som den skal være. Dertil er der indbygget Google Cast, bluetooth og wi-fi.

Mangler lidt CPU muskler

YouSee Audio-boksen er kvikkere end den gamle tv-boks fra YouSee, og det er nemt at browse gennem indhold.

Du får nemt et overblik over film, serie og tv-kanaler. Præsentationen af indholdet fungerer godt og er overskueligt. Styresystemet er Android, men med YouSee-funktioner lagt ovenpå.

Derfor kan du også styre boksen med tale og let slå mikrofonen fra på toppen af tv-boksen. Du har også mulighed for at tale til fjernbetjeningen, og det er en fordel de sene timer, hvor familien måske er gået i seng.

Når jeg browser, fornemmer jeg dog konstant en lille forsinkelse.

Det er noget, der betyder det store i hverdagen, men forsinkelse er mærkbart langsommere det er tilfældet i for eksempel Apple TV.

Om det skyldes styresystemet eller manglende processor-kraft ved jeg ikke, men der er forskel i forhold til Apple TV, som du jo også kan se YouSee-tv med, hvis du installerer appen.

Det samme gælder, når jeg starter en udsendelse. Da der er tale om tv via internet, kan der går lidt tid før billedet står helt skarpt. Hukommelsen skal lige fyldes op, så billedet kører perfekt hele tiden.

Samme teknologi benyttes på YouSee-appen, hvor jeg kan se de samme kanaler på et Apple TV, men her går denne proces langt hurtigere. Så meget tyder på, at YouSee Audio kunne drage nytte af en lidt kvikkere processor.

Et løft i tv-lyden

Idéen med at smide højttalere ind i tv-boksen, der ofte alligevel står under dit tv, er snedig.

Når man samtidig allierer sig med de dygtige lydsnedkere fra Struer, bør det ikke gå helt galt.

Lydmæssigt får du da også langt mere saft og varmt lydbillede end de fleste fladskærms-tv kan mønstre.

Tale- og filmlyd kommer ud i stuen, men kommer nu aldrig i nærheden af det, som du opnår med en større lydbar.

Det gælder heller ikke, når vi sammenligner med de bedre fjernsyn på markedet. Lyden fra high-end fjernsyn er efterhånden blevet ret godt.

Men det er alt andet lige en god præstation og et godt lydprodukt, når de beskedne dimensioner tages med i ligningen.

Oplagt til abonnenterne

Så den nye YouSee tv-boks er en smart sag, trods de nævnte mangler. Ikke mindst fordi prisen for at opgradere er rimelige 999 kroner.

Hvor mange produkter kan du få med B&O logo til den pris?

Idéen er god, kvaliteten er i orden, og lyden i mellemklassen.
Jeg ender på et tre-tal. Den kunne fortjene et fire-tal, men det faktum, at det er en enhed til specifikke kunder - og at den skal købes gennem et abonnement - trækker lidt ned.


Loading ikon