Artikel top billede

(Foto: Apple PR)

Apple klar med ny iOS 18 til din iPhone: Husk at slå den nye besked-funktion til

En ny iOS-version er klar til iPhonen. Med den følger en længe ventet opdatering, som du skal sikre dig, er slået til.

Apple er klar med spritny software til din iPhone i dag tirsdag med lanceringen af iOS 18.

Her satser tech-giganten på at gøre styresystemet mere personligt og nærværende, mens iPhone-brugerne må vente på at selskabet kunstige intelligens til mobilen ’Apple Intelligence’ vil debutere senere på året.

Her satser på hidtil uset grad af bruger-tilpasning for en iPhone og, som noget nyt, den længe ventede understøttelse af sms’ens afløser i form af RCS-standarden.

Det er en funktion, som du skal sikre dig er slået til, hvis du vil være sikker på, at dem, som du skriver med, kan udtrykke sig fuldt ud.

Ti års ventetid er ovre

iOS’ understøttelse af RCS-standard sætter punktum på mere end 10 års ventetid på standarden, som siden 2012 har eksisteret som afløseren til de bedagede sms- og mms-standarder for beskeder.

I al den tid har Apple prioriteret sin egen besked-tjeneste, som blev reduceret til de ældre standarder, når der tikkede beskeder ind fra Android-baserede smartphones.

Med integrationen af teknologien kan iPhone- og Android-brugere omsider tale sammen med mere avancerede chat-funktioner såsom gruppe-chats, videoopkald, lokations- og kontakt-deling samt meget mere.

For at slå funktionen til, skal du navigere til ’indstillinger’ app’en og der finde frem via ’Indstillinger’ > ’ Apps’ > ’Beskeder’ og der scrolle ned til ’TEKSTBESKEDER’ og der slå ’RCS beskeder’ til.

Her kræver det dog, at din teleoperatør også understøtter funktionen.

Apple ser dog gerne, at iPhone-brugere forbliver iMessage-folden, hvorfor selskabet i samme ombæring giver mulighed for at lege med tekst-effekter, nye emojis og stickere samt en udskudt sende-funktion.

Nyt look og nye funktioner

Ud over de nye kommunikationsmuligheder byder iOS 18 på et væld af overhalinger, der gør livet lidt lettere.

Det starter med flere muligheder for at skræddersy udsynet på hjemmeskærmen, ikoner, kontrolcenteret og widgets.

Foto-galleriet tilbyder også nu et nyt overblik, samt søgning efter emner, for at lette adgangen til de billeder og videoer du søger.

Samtidig kan foto-app’en (og andre) nu låses bag en Face-ID genkendelse for øget sikkerhed.

Dertil kommer en række mindre, men anvendelige overhalinger såsom en oversigt over vandreruter i Kort-app’en, optimeret spille-tilstand til spil, håndfri betjening via Siri og stemmeisolering med Airpods Pro.

Du kan få overblik over de nye funktioner her.

Her er de understøttede enheder

Apples iOS 18 vil kunne afvikle på samtlige enheder som i dag understøtter iOS 17.

Det vil sige at følgende enheder kan hente opdateringen fra og med i dag:

- iPhone Xr, Xs, Xs Max.

- iPhone 11, 11 Pro og 11 Pro Max.

- iPhone 12, 12 mini, 12 Pro og 12 Pro Max.

- iPhone 13, 13 mini, 13 Pro og 13 Pro Max.

- iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro og 14 Pro Max.

- iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro og 15 Pro Max.

- iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro og 16 Pro Max.

- iPhone SE 2. Gen. og 3. Gen.

Opdateringen hentes ved at åbne ’indstillinger’ app’en og der navigere til ’Generelt’ og videre til ’Softwareopdatering’.

Som altid er det en god idé at foretage backup af ens enhed og eventuelt at vente nogle dage med at hente opdateringen for at sikre sig, at eventuelle graverende fejl rettes ved den brede lancering.