Artikel top billede

(Foto: Unsplash / David Grandmougin)

Apple slipper særlig ny iPhone-opdatering ud: Men der er flere grunde til, at du endnu ikke kan prøve Apples AI.

Apple er klar med den første offentlige betaversion af iOS 18 til iPhone – men der er endnu ikke mulighed for at prøve Apple Intelligence.

IPhone-brugere kan nu hente den første åbne betaversion af det styresystem, som skal gøre iPhonen særdeles smart: iOS 18.

Opdateringen af styresystemet bliver den første med Apples version af kunstig intelligens, døbt ’Apple Intelligence’ eller bare AI – ingen af disse er dog bagt ind i den version, som Apple netop har gjort tilgængelig igennem sit beta-program.

At afvikle Apples nye kunstige intelligens til iPhone kræver sandsynligvis også en opgradering til Apples nyeste og dyreste modeller.

I stedet fokuserer Apple på at bringe mange af de øvrige nyheder, som selskabet viste frem ved årets WWDC-udviklermesse i juni måned.

Nyhederne i iOS 18 beta

Apples 18. version af iOS vil kunne kendes på flere særtegn, såsom muligheden for at skræddersy udseendet på app-ikoner, nye funktioner til låseskærmen samt en omfattende omkalfatring af kontrolcenteret, hvor tredjeparts apps fremover kan tildeles adgang.

Besked- og chat-funktionerne får også et stort løft med den længer ventede understøttelsen af RCS-standarden samt muligheden for at krydre ens beskeder med nye effekter til tekst og emojis.

Foto-appen bliver også opgraderet på mange fronter med en revideret samlet oversigt, hvor det i stedet bliver lettere at organisere ens fotos efte temaer, såsom ’rejser’, ’kæledyr’, geografi og meget mere, mens der samtidig tilbydes nye filtreringsmuligheder.

Sammen med den nye betaversion af macOS Sequoia vil iOS 18 give mulighed for at spejle mobilens indhold over på ens mac, så beskeder, apps og notifikationer kan håndteres uden at mobilen skal frem.

Denne spejlings-feature lanceres sideløbende med en revideret Shareplay-feature, hvor brugere kan dele og endda styre en andens iPhone-skærm.

Andre nyheder styrer også mod iOS 18, men vil komme i senere opdateringer. Dem kan du læse om her:

Kræver særlig hardware

For at kunne få glæde af den nye system-software, kræves det, at du indruller dig i Apples beta-tester program og er indforstået med, at det nye styresystem er en testversion, hvor fejl og mangler kan opstå.

Du tilmelder dig her.

For at få glæde af den kommende kunstige intelligens ’Apple Intelligence’, kræves det desuden, at du har Apples nyeste iPhone 15 Pro eller 16 Pro Max-modeller.