Artikel top billede

Apples kommende iPhone kan meget muligt til at dele opbygning med Samsungs mindste foldbare enhed, Galaxy Flip Z5. (Foto: Niels de Boissezon)

Apples folde-iPhone tager form: Her er planerne

Apple synes at styre mod at lancere en afart af skærm-origami til iPhone fra en gang i 2026.

Siden de allerførste smartphones med sammenklappelig skærm dukkede op i 2018 har de særlige telefoner ikke haft den store succes.

Verdens førende smartphone-producent Apple, synes dog at være interesseret i at byde ind med deres eget bud på, hvordan sådan en enhed skal se ud.

Det fremgår af oplysninger, som mediet The Information er kommet i hænde.

Ifølge mediet har Apple tidligere arbejdet med to prototyper af en sammenklappelig iPhone, hvor selskabet nu har slået sig fast på et design, som det vil gå videre med.

Prototypen, som lever under kodenavnet ’V68’, er nu forbi koncept-stadiet, hvorfor selskabet nu er i forhandlinger med sine underleverandører op til en lancering fra ’en gang i 2026’, lyder det.

Mere mobil end tablet

Ifølge mediet satser Apple på at minimere den fold, som opstår, når en skærm skal kunne klappes sammen.

Det får Apple til at arbejde med et design, hvor folden er på den smalle led – i samme stil som Samsung tilbyder i sin Galaxy Z Flip modeller.

Dermed vil en kommende folde-iPhone mere minde om en klassisk smartphone end en tablet, når denne foldes ud.

Oplysningerne passer overens med lignende forlydende fra taiwanske Digitimes, som ligeledes peger på en lancering i 2026 af en sammenklappelig iPhone, som kan foldes på det smalle led.

Her lyder det, at dimensionerne på den kommende folde-iPhone vil være sammenlignelige med den nuværende iPhone.

Apple har siden 2024 sikret sig en række patenter, der indikerer, at selskabet arbejder på at skabe en foldbar mobil, skriver netmediet 9to5Mac.

Her nævnes at Apple allerede er indgået i et partnerskab med sydkoreanske Samsung for at sikre sig display-paneler til formålet.

Mac-origami

iPhonen står ikke til at være den eneste Apple-enhed, der står overfor en grad af skærm-origami.

Ifølge tech-mediet arbejder Apple også på at skabe en sammenklappelig version af Macbook’en, som står til at debutere i 2026 med en M5-processor ombord.

Tidligere planer om at en sammenklappelig iPad skulle være den første foldbare enhed fra Apple synes til gengæld at være skrinlagt. I stedet skulle fokus være skiftet i retning af iPhonen og Macbook’en som Apples første foldbare enheder, lyder det.