Artikel top billede

(Foto: Unsplash / David Grandmougin)

Kæmpemæssig AI-opdatering styrer mod din iPhone: Derfor bliver iOS 18 særlig interessant

Apple er næsten klar med sin første store AI-overhaling til iPhonen.

Apple arbejder, ligesom klodens øvrige tech-giganter, ihærdigt på at få kunstig intelligens flettet ind i sine produkter.

Den californiske tech-kæmpe har dog indtil videre ikke budt ind med noget alternativ AI-tjenester såsom OpenAI’s ChatGPT og Microsofts Copilot. Og kommer næppe til at gøre det.

I stedet tyder det på, at Apple vil satse stort på at flette kunstig intelligens i iPhones, når iOS 18 offentliggøres i de kommende uger, men at denne skal arbejde på en anden vis.

Særligt fokus i iOS

Apple har igennem det sidste årti holdt et særligt fokus på at værne om brugernes data,

Denne tilgang giver dog udfordringer, når en tjeneste såsom ChatGPT skal interagere med kæmpemæssige dataressourcer i skyen, for at levere den kunstige intelligens.

Her lyder det, ifølge Apple-analytiker Mark Gurman fra Bloomberg, at Apple med den næste iOS-opdatering vil fokusere på at afvikles de neurale netværksudregninger lokalt på enheden – og dermed mindske risikoen for uønsket datadeling markant.

På sigt tyder det dog på, at Apple også vil inddrage de kæmpemæssige AI-ressourcer fra skyen ind, da selskabet ifølge flere kilder skulle være i dialog med både Google og OpenAI om at få integreret de to AI-tenorers respektive modeller Gemini og ChatGPT ind i Apple-enheder.

Super-Siri

Den største opdatering du vil kunne opleve som iPhone-bruger, bliver i Siri, som står overfor en omsiggribende overhaling, hvorfor der i langt højere grad vil kunne konverseres med den stemmestyrede assistent.

Apple arbejder med at denne skal tilbyde ’proaktiv intelligens’, som vil kunne opleves som opsummeringer over notifikationer, referat af artikler, transskribering af optagelser og bedre forslag når det gælder apps og kalenderaftaler.

Ifølge mediet MacRumors kilder vil Siri blive intet mindre end ’den ultimative virtuelle assistent’ og ’Apples stærkeste killer app nogensinde’.

Nyt look

Din iPhone kommer til at se og opføre sig lidt anderledes i takt med iOS 18 styresystemet vil modnes over det kommende år.

Allerede ved lanceringen vil det nu være muligt selv at indstille, hvordan ens app-ikoner skal placeres, mens der senere på skulle ske nogle visuelle overhalinger, der vil få iOS til at mindre mere om Apples RealityOS til Vision Pro.

Store app-overhalinger

Med det nye styresystem følger samtidig en stribe overhalinger af system-apps, såsom Kort, Fotos og Beskeder.

I Kort-appen bliver det således muligt at tilvælge egne ruter når der navigeres fremfor at vælge blandt udvalgte, så der eksempelvis kan skabes mere sceniske ruter. En ny ’topografi’ feature vil give et bedre overblik over stigninger og fald på en rute.

Fotos-app’en står overfor en decideret AI-overhaling, som ifølge Bloomberg vil anvende kunstig intelligens til at assistere med efterredigering af fotos, til at ændre, sløre eller filtre motiver og elementer i fotos.

Notes-app’en bliver også mere handy med en forestående diktafon-funktion, som kan tilføje lydklip til en note. Disse vil kunne transskriberes op opsummeres via AI.

En ny lommeregner app vil også kunne arbejde sammen med Notes-app’en og vil samtidig debutere på Apples øvrige software-platforme til Mac og iPad.

Andre apps som Kalenderen og Apple Music får nyttige opdateringer, hvor førstnævnte får sig en integration af påmindelser, så disse kan aktiveres direkte inde fra app’en, mens Music får bedre cross-fading mellem numre og tilbyder autogenererede playlister.

Debut i september

Apples nye styresystem til iPhonen bliver fremvist i sine første beta-udgaver ved årets WWDC-udviklermesse, som skydes i gang 10. juni 2024.

Det nye software skal dog først forventes klar til sin bredere debut omkring midten af september, hvor selskabet har for vane at lancere det i selskab med en ny kollektion af iPhone-modeller.