Artikel top billede

Disse nye funktioner er på vej til din Mac

Din Mac får snart et nyt styresystem. Få overblikket over MacOS Sequoia, der bliver spækket med friske AI-funktioner.

Mandag aften præsenterede Apple den næste generation af styresystemet til Mac-computerne, MacOS 15 Sequoia.

Det skete ved keynoten til Apples årlige udviklerkonference WWDC, der gik i gang mandag aften og løber frem til fredag.

På konferencen udfolder Apple traditionen tro planerne for sit økosystem og løfter samtidig sløret for nye funktioner, der er på vej til blandt andet iOS, iPadOS og MacOS.

I år spillede Apples nye kunstig intelligens-system, Apple Intelligence, en central rolle og trak tråde igennem alle de nye styresystemer

Således spiller nye funktioner baseret på kunstig intelligens også en helt central rolle i MacOS Sequoia.

Få overblikket over nyhederne i det nye Mac-styresystem her.

1. Kunstig intelligens über alles

MacOS Sequoia vil i fremtiden kunne hjælpe dig med at opsummere indholdet af e-mails og anden tekst, ligesom det eksempelvis også vil kunne hjælpe med at udfærdige udkast til mailsvar.

Ved keynote-præsentation blev det blandt andet demonstreret, hvordan brugeren lynhurtigt kan vælge om et udkast til mail-svar skal gøres mere professionelt, venligere eller mere kortfattet og præcist.

Apple Intelligence indebærer også en opdatering til Siri, der betyder, at den personlige assistent nu også vil kunne bruges i enkelte apps på Mac'en, og du vil samtidig også kunne interagere med Siri på skrift.

Ifølge Apple vil de nye AI-funktioner blive gjort tilgængelige i løbet af sommeren sammen med beta-udgaven af Sequoia. Du skal dog forberede dig på, at funktionerne kræver, at du har en Mac med en M1-processor eller nyere.

2. Integration med OpenAI og ChatGPT

En stor del af de nye kunstig intelligens-funktioner kommer fra et nyt samarbejde mellem Apple og OpenAI, der er firmaet bag ChatGPT.

Her vil Mac-brugerne uden at betale eller registrere sig hos OpenAI få adgang til ChatGPT-funktioner.

Folk med et abonnement på ChatGPT kan dog logge ind og få adgang til mere avancerede betalingsfunktioner via MacOS.

Med tiden er det også planen, at MacOS vil kunne tilbyde integrationer med andre AI-tjenester.

3. Ny version af Safari

Apples browser Safari får også en opdatering, der kommer til at bære præg af øget brug af kunstig intelligens og machine learning.

Den får blandt andet en ny funktion, der hedder Highlight, som automatisk fremhæver vigtige informationer på en hjemmeside og kan kreere opsummeringer og indholdsfortegnelser af indholdet.

4. Du kan spejle din iPhone

I fremtiden vil du kunne spejle din iPhone på din Macs skærm. Helt konkret betyder det, at du med MacOS Sequoia vil kunne se hele din telefons skærm på computeren og betjene den fra Mac'en. Du vil eksempelvis også kunne afspille lyd fra telefonen.

Du vil kunne modtage notifikationer fra telefonen på din computer og svare på dem, og du vil også få let adgang til at flytte billeder og tekst mellem de to enheder.

5. Ny password-app

Apples digitale nøglering får også en omfattende og tiltrængt opdatering med en ny password-app, der gemmer alle dine adgangskoder. Den nye password-app kommer dermed til at fungere som et alternativ til tredjeparts-apps som eksempelvis 1Password og LastPass.

Sidstnævnte har dog været stærkt udfordret efter, at den blev ramt af et omfattende hackerangreb i 2022, hvor kundedata blev kompromitteret. Den nye app fra Apple bliver tilgængelig på tværs af alle Apples styresystemer, og den vil tilmed også kunne bruges via iCloud til Windows.

Alle Mac-computere med Apples egne M-processorer er kompatible med det nye MacOS. Derudover er følgende Mac-computere med Intel-chips også kompatible: Mac Pro og iMac fra 2019 og frem, iMac Pro fra 2017 og frem samt Mac mini og Macbook Pro fra 2018 og frem.

Som nævnt tidligere kræver funktionerne, der gør brug af Apple Intelligence, dog at du som minimum har en Mac med en M1-processor.