Artikel top billede

Apple betaler ikke en rød reje til OpenAI for nye AI-funktioner

Snart kan du få direkte adgang til ChatGPT via din iPhone eller Mac, men Apple betaler ikke noget for samarbejdet med OpenAI. Tværtimod forventer begge selskaber, at samarbejdet på længere sigt kan blive en ny stor indtægtskilde.

Apple kommer ikke til at betale en rød reje til OpenAI, selvom de to selskaber for nylig har indgået et stort samarbejde, der betyder, at ChatGPT bliver integreret på iPhone, iPad og Mac.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Der er endnu ikke offentliggjort detaljer om de økonomiske vilkår i aftalen mellem Apple og OpenAI, men ifølge Bloombergs kilder betaler Apple ikke OpenAI for samarbejdet.

Lukrativ på langsigt

Ingen af partnerne har en forventning om, at aftalen i første omgang vil skabe øgede indtægter i større omfang.

Til gengæld er det forhåbningen, at aftalen på den lange bane vil være økonomisk lukrativ for begge parter. Her vil OpenAI få gavn af, at selskabets navn og teknologi bliver eksponeret for flere hundrede millioner Apple-brugere.

Samtidig vil Apple få adgang til OpenAIs teknologi, der vil gøre selskabets produkter mere attraktive og måske øge forbrugernes incitamenter til at opgradere deres ældre enheder.

Aftalen mellem OpenAI og Apple er ikke eksklusiv. Det betyder, at Apple planlægger at indgå lignende aftaler med andre selskaber..

Forhandler også med Google

Ifølge Bloomberg forhandler Apple og Google således i øjeblikket om en lignende aftale, der vil betyde, at søgegigantens chatbot, Gemini, vil blive integreret på Apples platforme på samme måde som ChatGPT.

På længere sigt er det Apples mål at indgå aftaler med virksomheder som Google og OpenAI, der betyder, at de kommer til at dele indtægter fra Apple-platforme med Apple.

Det er ifølge Bloomberg Apples forventning, at denne type aftaler har potentiale til at blive en lige så lukrativ forretning som den, Apple i dag har med Google på søgeområdet.

Her betaler Googles moderselskab, Alphabet, hvert år et trecifret milliardbeløb for at være standardsøgemaskinen på Apples platforme.

Dokumenter, der tidligere i år blev offentliggjort i forbindelse med en amerikansk monopolretssag mod Google, viste eksempelvis, at Alphabet betalte Apple i omegnen af 140 milliarder kroner for at være standardsøgemaskinen i Apples Safari-browser.