Artikel top billede

Her er de enheder der får det nye Apple AI – vil du have det, skal du nok ud og købe en ny iPhone

Langt de fleste iPhone-brugere får ikke adgang til det nye ’Apple Intelligence’.

Kunstig intelligens kræver kolossale mængder regnekraft, hvilket særligt iPhone-brugere vil erfare, hvis de forsøger at få Apple Intelligence – eller bare ’AI’ – op at køre.

Apple Intelligence er ifølge Apple indstillet til at prioriteret at bliver afviklet lokalt af datahensyn, men fungerer som en hybrid-model, hvor de tungeste opgaver sendes op til en privat cloud, for at blive behandlet der.

For at køre AI-algoritmerne lokalt, kræver det muskuløs hardware, hvilket gør at Apple i hvert flad i første ombæring alene slipper Apple Intelligence løs på en afmålt del af sine enheder derude.

Herunder kan du se, hvilke enheder, der får adgang til Apples AI.

Blot to iPhone-modeller får AI

Kun to af Apples iPhones vil være i stand til at køre Apple AI. Her sætter Apple hardware-barren højt ved alene at give mobiler udstyret med Apples A17 Pro processor adgang til de nye muligheder.

Dermed udelukkes funktionen til iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max fra september 2023.

Apple Intelligence kræver samtidigt, at systemsproget indstilles til amerikansk engelsk i første ombæring.

iPads og Macs

I tilfælde af Apples øvrige enheder, lyder hardware-kravet at enheden skal være udstyret med Apples M1-processorer eller nyere.

I Macbook-kollektionens tilfælde betyder det at alle Macbooks og Macbook Pro fra november 202 eller nyere kan drive de nye funktioner.

Når det gælder skrivebordsenheder er iMac fra maj 2021 og frem, Mac mini fra november 2020 og frem, Mac Pro fra 2022 og frem samt alle Mac Studio enheder i stand til at bruge AI’en.

I iPad-land er det kun iPad Pro fra og med april 2021 samt iPad Air fra marts 2022 og frem, der kan drive de nye funktioner.

Bred runde software-opdateringer

Mens Apple afskærer hobevis af iPhones og iPads fra at køre de nyeste AI-funktioner, udrulles der en bred runde opdateringer til de øvrige Apple enheder derude.

Det kommende iOS 18 vil ligesom det nuværende iOS 17 kræve en Apple A12 Bionic processor eller nyere, hvilket gør at alle iOS 17 bruger kan se frem til en stor overhaling, når det slippes løs i september 2024.

Når det gælder iPads vil enheder med Apple A10 Fusion processorer og nyere, samt alle M-baserede iPad-enheder få adgang til det kommende styresystem.

En enkel undtagelse har sneget sig ind, da iPad i sin sjette generation dog udelukkes fra opdateringen.

I Mac-enhedernes tilfælde er det nye MacOS Sequoia tilgængelig på følgende enheder: iMac Pro fra 2017 og frem, Mac mini og Macbook Pro fra 2018 og frem, Mac Pro og iMac fra 2019 og frem, Macbook Air fra 2020 og frem samt alle Mac Studio enheder.

Det kommende Apple WatchOS 11 understøttes på alle Watch Ultra, samt Watch fra Series 6 og frem samt anden generation af Watch SE.