Artikel top billede

(Foto: Apple Support)

Apple åbner for nemme lynreparationer af iPhone 16: Men det kræver en helt ny metode

Du skal investere i noget usædvanligt udstyr, hvis du vil trænge ind i de nyeste iPhones.

Apple har siden 14. generation af sin iPhone arbejdet på at gøre det lettere at komme ind til mobilen og fikse eventuelle fejlramte komponenter.

Med den nye iPhone tager selskabet en banebrydende metode i brug, som med et gør det meget lettere at komme ind til iPhonen uden at risikere at de sarte komponenter rives i stykker.

Her benytter Apple en særlige elektrokemisk lim, som slipper, når der sættes strøm til. Hidtil har limen skulle varmes op for at løsne sig.

Reparations-specialisterne fra iFixit noterer her, at teknologien synes at være identisk med den som den tyske koncern Tesa har udviklet, og at den nu benyttes i både iPhone 16 og 16 Pro modellerne.

Her jubles der over at den særlige lim betyder, at man ikke længere skal ’bero på besværlige og skrøbelige lim-plastre, i stedet får man en enkel, gentagelig proces’.

Kræver nyt værktøj

Med den nye teknologi følger dog krav til at teknikere eller gør-det-selv, reparatører skal investere i et dedikeret værktøj.

Af Apples egen dokumentation fremgår det dog, at et enkelt ni-volts batteri og nogle krokodilleklemmer er alt hvad der skal til, for at løsne den særlige lim. Hertil har iFixit udviklet et særligt værktøj til formålet.

Specialisterne bemærker, at den tid processen tager, er afhængig af spændingen.

Ved 20 volts giver limen slip på bare fem sekunder, mens det tager over seks minutter ved fem volts.

Samtidig påpeger de, at den rigtige polaritet afgør hvorvidt limresterne forbliver på den ene eller den anden side. Apples egen vejledning anbefaler halvandet minut ved ni volts.

Vil du selv skifte et element som et batteri på din iPhone, råder Apple til at følge en ni-trins vejledning, som involveret andet specialiseret udstyr, såsom en batteripresse, til at fiksere det nye batteri.

Vejledningen kan du finde her.