Artikel top billede

(Foto: Sara Kurfeß/Unsplash)

Stor opgradering: Her er det nye Bluetooth 6.0

Der er kommet nye funktioner til Bluetooth, men der kan gå tid, før der kommer enheder, der kan benytte den nye version.

Kortdistance-signalet til at forbinde til og afspille fra enheder, Bluetooth, har fået en stor opgradering.

Den nye og forbedrede version hedder Bluetooth 6.0, og den kommer med forbedret tracking og bedre performance i forhold til distancer.

Det fremgår af en meddelelse fra Bluetooth Special Interest Group (SIG), som er organisationen bag udviklingen af Bluetooth.

Blandt andet vil 6.0-funktionen ved hjælp af en funktion kaldet Bluetooth Channel Sounding blive bedre til at afstandsbedømme, og derved bliver funktioner til at finde enheder mere præcise, så de velkendte ’Find Min’-apps vil virke bedre.

Dertil vil Isochronous Adaptation Layer (ISOAL) betyde, at Bluetooth kan overføre større datamængder. Der vil også være forbedringer for latensen, hvilket vil sige, at Bluetooth virker hurtigere.

SIG reklamerer også med bedre sikkerhed, der sikrer, at kun autoriserede brugere inden for et bestemt område kan låse op eller få adgang til sikre områder.

”Bluetooth Core Specification version 6.0 fortsætter tendensen til, at Bluetooth-teknologien løbende opdateres med nye funktioner og tekniske forbedringer. Bluetooth Channel Sounding vil muliggøre en standardbaseret, sikker tilgang til pålidelig og nøjagtig afstandsmåling, og mange typer produkter vil gavne,” skriver SIG i meddelelsen.

Selvom den nye version af Bluetooth er klar, kræver det, at producenter nu udvikler enheder, der understøtter Bluetooth 6.0. Medlemmerne af Bluetooth Special Interest Group (SIG) inkluderer dog Ericsson, Intel, Nokia, Toshiba, Microsoft, Lenovo, Apple og Google, så det må forventes, at modtagelige enheder er på vej.