Artikel top billede

(Foto: CopyrightTomas BertelsenGammel Kongevej 33ADK-1610 København VDenmarkmob. +45 4041 0560mail@tomasbertelsen.dk)

Står klar med milliarder af kroner: Det danske sundhedsvæsen skal have ny fælles digital infrastruktur

En ny digital infrastruktur er et af flere tiltag, som regeringen ønsker at gennemføre for at styrke digitaliseringen i det danske sundhedsvæsen

I fremtiden skal det danske sundhedsvæsen have en fælles digital infrastruktur, der går på tværs af hele sektoren.

Det fremgår af regeringens nye udspil til en ny sundhedsreform "Tæt på dig".

“Regeringen foreslår også, at der arbejdes hen imod en fælles dataplatform for hele sundhedsvæsenet, så lægen og sygeplejersken kan få adgang til relevante oplysninger om borgerne i forbindelse med behandling,” lyder det i udspillet.

Ifølge udspillet bliver der afsat en innovationsramme på to milliarder kroner til blandt andet teknologi og digitalisering af sundhedsvæsenet.

Vil indføre ny organisation

Den nye infrastruktur skal ifølge udspillet ligge under en ny national service- og leveranceorganisation, der får navnet Digital Sundhed Danmark og vil blive ejet af kommuner, regioner og staten i fællesskab.

Udover den nye digitale infrastruktur får organisationen også ansvaret for en række fælles digitale løsninger, der både er rettet mod borgere og sundhedspersonalet.

Derudover skal organisationen også “understøtte innovation og samle drift af større it-fagsystemer,” som det lyder i anbefalingerne.

Ifølge udspillet er det planen, at organisationen skal løfte en række opgaver, som i dag løses af sundhed.dk, MedCom og Sundhedsdatastyrelsen.

“Der lægges op til, at organisationen over tid kan udbygges med andre opgaver, og der igangsættes derfor en køreplan for at afklare og analysere forudsætningerne for udvidelser af Digital Sundhed Danmark med yderligere opgaver i tæt samarbejde med kommuner og regioner, lyder det i udspillet.

Vi etablere nyt innivationscenter

Endelig vil Digital Sundhed Danmark også få et nyt nationalt center for sundhedsinnovation, der både skal styrke udvikling og skaleringen af nye sundhedsløsninger.

“Det nationale innovationscenter skal rådgive og understøtte den innovation, der sker lokalt for at møde brugernes konkrete behov. Hertil skal centret også vurdere og vise effektive, innovative løsninger og rådgive om implementering, så gode løsninger kan blive udbredt i sundhedsvæsenet,” lyder det i udspillet.