Artikel top billede

Den intrigante heks Agatha får sin helt egen serie

Agatha All Along har premiere i dag og udspringer af den originale og sjove Marvel-serie WandaVision. Samtidig er den mere comedy horror end klassisk superhelte-halløj.

Da miniserien WandaVision havde premiere i starten af 2021 var vi vist en del, som ikke rigtig var i stand til rigtig at placere serien i Marvel-universet. I hvert fald op gennem de første episoder.

Den begyndte som en grynet, sort/hvid-slapstick historie i 50’er-stil – inklusive dåselatter – hvor Wanda Maximoff / Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) og den superintelligente androide Vision (Paul Bettany) bor sammen som et ægtepar i et klassisk forstadskvarter.

Men så bevæger den sig hastigt op gennem 60’erne, får farver på i 70’erne og slutter et sted i nutiden, hvor tingene stikker lidt af.

Mere skal ikke afsløres her af hensyn til dem, der ikke har set WandaVision. Men den er formentlig noget af det mest originale og underholdende, der er spyttet ud fra Marvels samlebånd de seneste år, og nu får serien så en spinoff.

Agatha All Along er en slags horror comedy-serie, som har premiere i dag på Disney+ og handler om Wandas og Visions nabo Agnes / Agatha Harkness, der spilles fornøjeligt intrigant af Kathryn Hahn.

Handlingen foregår i tiden efter at Agatha er undsluppet den mærkværdige forstadsverden og nu skal klare sig uden sine heksekræfter.

Til gengæld finder hun sammen med en gruppe andre hekse samt en ung medhjælper, og de skal klare en række udfordringer på det, som kaldes ”Witches Road.”

Det er lidt uvist, hvad det helt præcis er, så det må man se serien for at finde ud af mere om.

Ved premieren i dag kommer de første to afsnit på banen. I alt vil serien rumme ni afsnit, hvoraf det sidste har premiere 30. oktober.

Du kan se traileren her.

WandaVision og nu Agatha All Along er ganske vist del af det overordnede Marvel-univers, men opererer alligevel indenfor sit eget og mere afgrænsede territorium.

Hvilket sådan set er meget rart for os, der efterhånden gået en smule kold i det uoverskuelige antal multiverser, tidslinjer og historier om dystre skabninger med kolossale kosmiske kræfter, man er nødt til at have ret godt styr på for at kunne følge med i Marvels nyere film og serier.