God 3G smartphone fra HTC

Pæn 3G-­telefon med mange funktioner, men uden at være hverken prangende eller nyskabende.

God 3G smartphone fra HTC

Har man været fan af smartphones, baseret på Windows Mobile styresystemet, og samtidig ønsket den høje hastighed fra 3G-netværket, har der indtil for nylig kun været ganske få modeller på markedet.

HTC MTeoR – også kendt under det mere mundrette navn Qtek 8600 – giver håb for fremtiden. Telefonen er således udstyret med både Windows Mobile for Smartphone 5 styresystemet på dansk og 3G / GPRS dataadgang.

Designet er det traditionelle candybar-layout med tasterne fordelt nedenfor, et joystick i midten og enkelte dedikerede knapper til browser, e-mail og lignende.

I venstre side er der en vippekontakt til at scrolle i dokumenter eller websider, og på højre side giver to knapper adgang til henholdsvis stemmenoter eller kameraet.

Denne forfatter ramte dog konsekvent stemmenote-knappen under den generelle betjening af telefonen, hvorfor denne hurtigt blev omstillet til at gøre ingenting.

Skærmen på 2,2" er klar, lysstærk og har en flot opløsning på 320×240. En ulempe ved den store skærm er, at den let ridses efter et kort ophold i lommen sammen med en elskovssyg bilnøgle. En god skærmbeskytter er derfor et must, hvis skærmen skal holde sin skinnende overflade.

Samlekvaliteten af HTC MTeoR er fin med indfarvet alufront og alu-bag­panel. Telefonen giver ingen bekymrende knirkelyde, når den vrides og vendes.

Tasterne kræver dog nogen tilvænning, men her er smag og behag ganske givet forskellig. Joysticket er rimelig let at betjene, men vi oplevede hurtigt, at gummiknoppen faldt af. Den var dog til at sætte fast igen, men det er et problem, som vi også er stødt på ved tidligere HTC-producerede telefoner.

HTC skal dog have ros for at holde fast i et standard mini-USB-stik til forbindelsen mellem computeren og MTeoR, og for at placere adgangen til microSD-kortet på ydersiden af telefonen og ikke bag klappen sammen med batteriet.

Rimeligt kamera

Kameraet er på 1,3 megapixel og ­rimeligt, uden at det fremkalder jubel­scener. Af en eller anden grund har vi stadig til gode at se kameraer med god opløsning på Windows Mobile-telefoner.

Livsnerven for en smartphone er dataforbindelsen. 3G, EDGE og GPRS fungerede fint. Fordelen er helt klart muligheden for at synkronisere sin telefon op imod en Microsoft Exchange-server og dermed få de seneste e-mails, kalenderændringer og lignende. Telefonen understøtter også push-mail, så du modtager e-mail i samme øjeblik, den ankommer på serveren.

Andre forbindelser til omverdenen foregår via Bluetooth eller infrarød. HTC MTeoR er nemlig desværre uden Wi-Fi, hvilket er et klart minus i forhold til prisen på omkring 3.700 kroner. Netop trådløst netværk er efterhånden et standardkrav til avancerede smartphones, og for eksempel Sony Ericsson P990, HTC s620 og de fleste nyere Nokia-modeller har det allerede indbygget.

Batteriet holder i cirka to dage, hvilket er standard for de fleste telefoner af denne type.

Alt i alt er MTeoR en flot og brugbar telefon, men den byder som sådan ikke på nogen nytænkning. Samtidig savner vi indbygget Wi-Fi, specielt til prisen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere