Artikel top billede

(Foto: Audi PR)

Ugen i tech: Vild Audi-elbil er omsider klar: Mød A6 E-tron / Logitech overvejer "evighedsmus" – betales via abonnement

Ugen i tech: Vild Audi-elbil er omsider klar: Mød A6 E-tron / Logitech overvejer "evighedsmus" – betales via abonnement

Der var en del vej fra tanke til handling fra dengang Audi første gang fremviste det lovende A6 E-tron koncept, til bilen rent faktisk blev offentliggjort.

Godt tre år efter de første flotte streger blev fremvist, er Audi nu klar til at præsentere vidunderet, som det vil tage sig ude på vejene, når det debuterer til efteråret.

Trods ventetiden vil bilen, som har fået stærke konkurrenter i form af BMW i5 og Mercedes EQE, byde på avanceret og misundelsesværdig teknik, såsom en maksimal rækkevidde på 750 kilometer, over 550 hestekræfter samt fænomenale ladeevner.

Det 94 kWh store batteri kan lades fra 10 til 80 procent på 21 minutter, mens der på 10 minutter kan tankes strøm til 310 kilometer.

A6 E-tron kommer i to versioner, den særligt aerodynamiske ’Sportback’-model eller den mere rummelige ’Avant’ version med stationcar-dyder og lidt kortere rækkevidde.

Selv grundmodellen får flotte 367 elektriske heste at fordele over baghjulene, mens en S6-variant får en ekstra motor til at trække forhjulene og løfte den samlede ydelse til 551 hestekræfter. Det rækker til 0-100 tider på henholdsvis 5,4 og 3,9 sekunder.

Inde i kabinen bydes på plads to skærme på 11,9 og 14,5 tommer til føreren, mens passageren kan få sit eget 11 tommer display at adsprede sig med. Af teknologiske detaljer kan fremhæves panoramaglastag med dæmpbare-zoner og udvendige lys opdelt i 450 segmenter, der tilbyder særlige lys-signaturer.

Den danske pris på Audi A6 E-tron foreligger ikke endnu, men vil blive kommunikeret inden salgsdebuten til september.

Inden da giver europæiske debutpriser indikationer om, hvor den vil ligge placere sig prismæssigt i konkurrencen med BMW i5 (fra 575.000 kroner) og Mercedes EQE (fra 599.990 kroner).

Her indikerer tyske debutpriser på henholdsvis 75.600 euro (564.000 kroner) og 99.500 euro (742.400 kroner) for A6 E-tron og S6 E-tron, at Audi A6 prismæssigt vil debutere over sine tyske rivaler, når dansk moms og registreringsafgift medregnes)

Logitech overvejer "evighedsmus" – betales via abonnement

Logitechs administrerende direktør, Hanneke Faber, løfter sløret for hvad hun kalder en "evighedsmus" - en computermus designet til at holde på ubestemt tid.

Konceptet forener særligt holdbare materialer og design med løbende softwareopdateringer, skriver netmediet Ars Technica.

Logitech direktøren sammenligner produktet med et ’lækkert, men ikke super-dyrt kvalitetsur’ - den slags mekanik man ikke forventer at smide væk. Her håber hun på at skabe et lignende marked for ’veldesignede, software-definere mus af tårnhøj kvalitet’.

Her påpeger hun, at udfordringen bliver at finde en forretningsmodel, der kan understøtte idéen uden at musen bliver overdrevet dyr. Her forslås en på i prislejet omkring de 200 dollars, knap 1.400 kroner, hvilket hun indrømmer vil begrænse målgruppen til professionelle og entusiaster.

Hun tilføjer, at modellen sandsynligvis vil kræve et betalt abonnement, for at holde musen opdateret og kørende, noteres det.

Planerne rejser spørgsmål om brugervenlighed, ressourceforbrug og hvorvidt kunderne overhovedet vil tage imod en abonnementsmodel for en computermus.

Virksomheden har endnu ingen konkrete planer om at lancere en sådan mus.