Artikel top billede

Hvad hvis du var statsminister, Jørgen Bardenfleth?

Folketingsvalg 2007:; Danmark skal have en it-minister, der kan omsætte stærke it-politiske visioner til virkelighed, mener Microsoft-direktør Jørgen Bardenfleth.

Jørgen Bardenfleth, administrerende direktør i Microsoft Danmark. Hvis du var statsminister, hvilket it-område ville du så sætte ind på som det første?

"Der er mangel på kandidater med en it-uddannelse, og mange virksomheder står med ubesatte it-stillinger.

Der er for få unge mennesker, der vælger en uddannelse, der fører til it-branchen, og derfor ville jeg som statsminister sørge for, at it-fagene prioriteres højt.

De unge skal vide, at it-jobs er spændende jobs med udviklingsmuligheder i Danmark og i udlandet.

Hvis vi fik flere til at søge ind på de tekniske uddannelser og it-fagene allerede i dag, vil vi inden for de næste par år kunne vende udviklingen og sikre, at der er tilstrækkelig med hænder og ikke mindst it-hoveder."

Hvem ville du så udnævne til it-minister?

"Danmark skal have en it-minister, der har mod og vilje til at omsætte stærke it-politiske visioner til virkelighed og sikre de bedst mulige rammer for både borgere og erhvervsliv.

Det politiske system skal bane vejen for, at Danmark i endnu højere grad kan udnytte de digitale muligheder, så vi kan fortsætte de seneste års gode vækst baseret på klog anvendelse af teknologi.

Desuden skal ministeren sikre, at it-politikken får anderledes høj bevågenhed politisk, så politikerne stræber efter it-ordførerskabet, og ministeriet bliver blandt de vigtigste."

Hvad ville du så gøre for it i erhvervslivet?

"Et større fokus på it vil hjælpe på manglen på arbejdskraft og styrke Danmark i den globale konkurrence.

Danmarks innovationsevne skal blive bedre, og it og teknologi kan transformere en god og innovativ idé til en succesfuld forretning.

Men det kræver arbejdskraft – et område hvor vi i Danmark står over for store udfordringer. Derfor skal erhvervslivet blive bedre til at integrere it i sine arbejdsgange.

Jeg ville derfor styrke mulighederne for innovation og afhjælpe den voksende mangel på medarbejdere ved at gøre erhvervslivet bedre i stand til at udnytte mulighederne i it, så vi gør den tilgængelige arbejdskraft mere effektiv."

Hvordan ville du så sikre, at det offentlige udnyttede hele potentialet i it?

"Først og fremmest – det skal være let og enkelt for borgere og erhvervsliv at kommunikere med det offentlige Danmark – it spiller en helt central rolle i denne sammenhæng.

Der er i dag planer for, at det skal ske fuldt digitalt inden 2012, men det kræver en løbende opfølgning at nå det.

Vi er for eksempel i gang med en proces for valg af åbne standarder til det offentlige Danmark.

En proces som skal gøre det lettere at integrere de offentlige it-systemer med andre fagsystemer og forbedre kommunikationen mellem det offentlige og omverdenen.

Valget af åbne standarder er et skridt på vejen til at gøre de offentlige processer bedre, men vi skal hele tiden forsøge at finde nye it-løsninger, der kan styrke den offentlige sektor til gavn for både borgere og virksomheder."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere