Hvem tjener hvad i den danske it-branche?

Lønnen steg en smule for de it-ansatte i 2005. Computerworld bringer her den fulde oversigt over lønudviklingen, så systemudviklere, supportere, it-chefer, projektledere, sælgere og mange andre kan se, hvorhenne de ligger i løn-udviklingen.

Arbejdet bærer lønnen i sig selv, er der nogen, der siger. Men lønnen er dog alligevel på mange måder vigtigt for vores trivsel på jobbet.

Computerworld udarbejder hvert år en stor lønstatistik, der tegner et klart billede af lønudviklingen i hele branchen.

Den kan du nu se via de nedenstående artikler, der fortæller om udvikling og vilkår for enkelte af de medarbejdergrupper, der tilsammen tegner it-branchen.

Lønstatistikken viser blandt andet, at det fortsat er toppen af it-afdelingen, der henter både de største lønstigninger og den højeste gennemsnitsløn, mens der er langt mindre til programmører og system-udviklere.

Helt i bund ligger it-supporterne.

It-chef: It-chefen gør det igen
Toppen af it-afdelingen henter fortsat store lønstigninger og den største gennemsnitsløn.

Programmør/systemudvikler: Meget mere til de erfarne
Der er små lønstigninger til programmører og systemudviklere, hvor de meget erfarne tjener meget mere end de mindre erfarne.

It-salgskonsulent: Ringe gage uden provision
Er du sælger bør du satse på provisions-aflønning, hvis løncheckens størrelse vel at mærke har en betydning.

It-projektleder: Projektledere bruger ikke it-uddannelse
Mens antallet af it-projektledere med lange videregående uddannelser er højt, har de fleste af dem ikke taget en it-relateret uddannelse.

Systemkonsulent: Jyske konsulenter er langt bagud
Det er billigere at leve i Jylland end i hovedstadsområdet. Det kan de jyske systemkonsulenter glæde sig over, for de tjener langt mindre end deres kolleger på Djævleøen.

Implementerings-konsulent: Meget tilfredse konsulenter
Jobbet med at implementere it-systemer er tilsyneladende et stimulerende metier. I hvert fald fremstår implementeringskonsulenterne som en såre tilfreds gruppe ansatte.

It-sikkerhedsansvarlig: Systemnedbrud er hverdag
39 procent af de it-sikkerhedsansvarlige oplevede uplanlagte systemstop i 2005. Deres løn er sært nok steget mere, end dem, som har haft bedre oppetid.

Netværksansvarlig: Open source-folk scorer kassen
Mens de fleste netværksanvarlige er specialiserede inden for Windows og pc, er det folk med Unix- og Linux-kompetencer, der trækker de høje lønninger.

Webudvikler: På nippet til at blive selvstændige
36 procent af webudviklerne overvejer at kvitte det faste job og starte egen virksomhed.

It-supporter: Bundproppen stiger mest
It-supportere har den laveste løn blandt it-ansatte. Til gengæld stiger de mest for andet år i træk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere