Ringe gage til it-salgskonsulenter uden provision

LØNSTATISTIK: Er du sælger bør du satse på provisionsaflønning, hvis løncheckens størrelse vel at mærke har en betydning.

Selv når man piller de mest ekstreme, høje lønninger til it-konsulenter ud af statistikken, er der ingen tvivl: Provisionslønnede sælgere formelig skovler penge ind i forhold til deres fattige, fastlønnede fæller.

De fastlønnede it-salgskonsulenter, som Computerworld har talt med, får i gennemsnit en månedsløn på godt og vel 33.500 kroner. Også en slags penge, men for slet, slet intet at regne i sammenligning med deres provisionslønnede kolleger, som i snit henter en månedlig hyre på over 65.000 kroner.

Som for at føje spot til skade, er de fastlønnede sælgere endda faldet marginalt i løn i forhold til 2004, og fik sidste år 0,2 procent mindre.

Får du for lidt?

Computerworld har taget pulsen på it-folkets lønninger - lige til at bruge før næste lønforhandling eller jobsamtale.

- It-chef
- Programmør/ systemudvikler
- It-salgskonsulent
- It-projektleder
- Systemkonsulent
- Implementerings- konsulent
- It-sikkerhedsansvarlig
- Netværksansvarlig
- Webudvikler
- It-supporter

80 procent har ikke en it-relateret uddannelse, til gengæld er uddannelsesniveauet generelt højt, hvor omkring halvdelen har mindst en mellemlang videregående uddannelse, og 28 procent en lang videregående uddannelse.

BONUSINFO - IT-SALGSKONSULENT

Cirka hver fjerde it-salgskonsulent går med en iværksætter i maven og lige så mange har skiftet job inden for det sidste år.

Plads i lønhierarkiet: 3
Gennemsnitsløn: 40.250 kroner
Lønstigning i 2005: 4,7 procent

Hent hele lønstatistikken (PDF, 110 KB)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere