Webudviklere på nippet til at blive selvstændige

LØNSTATISTIK: 36 procent af webudviklerne overvejer at kvitte det faste job og starte egen virksomhed.

På ét punkt ligger landets fastansatte webudviklere i spidsen, og det er når det gælder lysten til at bryde ud som selvstændig.

Af 50 spurgte svarer de 18, at de overvejer at starte egen virksomhed. Så mange potentielle iværksættere findes ikke tilnærmelsesvis i nogen af de øvrige ni stillingskategorier i undersøgelsen.

Webudviklere er et temmelig sammensat folkefærd, som placerer sig jævnt hen over stort set alle svarmuligheder. Således kan der ikke sættes en entydig finger på, hvordan en webudviklers uddannelsesbagrund generelt ser ud, for generalisering er helt umulig.

Får du for lidt?

Computerworld har taget pulsen på it-folkets lønninger - lige til at bruge før næste lønforhandling eller jobsamtale.

- It-chef
- Programmør/ systemudvikler
- It-salgskonsulent
- It-projektleder
- Systemkonsulent
- Implementerings- konsulent
- It-sikkerhedsansvarlig
- Netværksansvarlig
- Webudvikler
- It-supporter

Lidt flere end halvdelen har dog mindst en kort videregående uddannelse og hele 24 procent har taget en lang videregående uddannelse. Den gruppe tjener mere end 5.000 kroner mere om måneden end de webfolk, som har en kort videregående uddannelse.

Jobskifte sker relativ hyppigt for en webudvikler. 14 procent fandt nye græsgange sidste år. De allerfleste, 86 procent, har ikke rundet de 50 år endnu.

BONUSINFO - WEBUDVIKLER

Næsten hver tredje webudvikler mener, at både lønniveau og lønudvikling er utilfredsstillende. Men kun to procent søger aktivt et nyt job.

Plads i lønhierarkiet: 9
Gennemsnitsløn: 31.126 kroner
Lønstigning i 2005: 4,5 procent

Hent hele lønstatistikken (PDF, 110 KB)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere