Sociale netværk og video driver internet-væksten

Den ene procent af internetbrugerne, der genererer mest trafik, står for 20 pct. af verdens internettrafik, viser nye tal fra Cisco.

Cisco har netop udsendt sin seneste måling af den globale internet-trafik, Visual Network Index, der beskriver en række tendenser for, hvad nettet bruges til. En gennemsnitlig bredbåndsforbindelse genererer 11,4 GB trafik hver måned - heraf stammer 4,3 GB fra videotjenester og sociale netværk, viser rapporten.

Den ene procent af internetbrugerne, der genererer mest trafik, står for 20 pct. af verdens internettrafik. De 10 pct. af brugerne, der skaber mest trafik, repræsenterer 60 pct. af den globale trafik.

Det er primært sociale netværk og video over bredbåndsforbindelser, som driver væksten i trafikken på nettet, konstateres det.

»Vores analyse bekræfter, at internettets vækst i høj grad drives af privates brug af avancerede internettjenester. For tele- og bredbåndsselskaberne er det afgørende at tilpasse deres netværk, så de kan leve op til forbrugernes forventninger om tjenester, der er endnu mere sociale, personlige og interaktive end de tjenester, vi kender i dag,” siger Niels Münster-Hansen, der er adm. direktør i Cisco Danmark.

Rapporten viser også, at nettets »prime time« er mellem kl. 21 og 01. Det skal sammenlignes med tv-mediet, hvor »prime time« er mellem 19 og 23. En fjerdedel af den globale internet-trafik genereres i denne »prime time« periode.

Det forudsiges at den globale ip-trafik vil blive femdoblet fra 2008 til 2013 og nærme sig 56 exabyte om måneden eller mere end en halv zettabyte om året i 2013. Den mobile datatrafik fordobles hvert år, fortæller Cisco, som også forventer at forskellige former for video vil udgøre 90 pct. af internet-trafikken til private forbrugere om fire år.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere


Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere