Artikel top billede

Skype udvikler ny version til lav båndbredde

Den nye Skype-version skal bruges af FN-medarbejdere i verdens brændpunkter.

Skype har udviklet en skræddersyet version af sin telefoni-software til FN's flygtninge-højkommissariat UNHCR. Den normale version af Skype kræver for meget båndbredde, mener FN, og derfor har Skype skabt den nye udgave som kører på selv meget langsomme forbindelser.

Den skal nu bruges af nødhjælpsarbejdere i 120 af verdens brændpunkter til at ringe hjem til deres familier. I dag skal FN-medarbejderne selv betale for personlige opkald og der er kun begrænset adgang til telefoner.

Skype fortæller at den nye version både understøtter tale- og videokommunikation selvom båndbredden er meget lav. Softwaren er allerede testet i Irak, Sudan og Afghanistan og skal også bruges i lande som Bangladesh, Nepal, Congo og Somalia.

Samtidig har Skype og UNHCR indledt et samarbejde om en kommunikationsløsning som også skal hjælpe de nødstedte flygtninge i verdens kriseregioner. De skal også have mulighed for at kontakte venner og familie med ny Skype-software, som er skræddersyet til de langsomme netforbindelser.

Der er også oprettet en fælles Skype-FN-side, hvor der blandt andet er mulighed for at foretage donationer.

Skype fortæller ikke om den nye softwareversion til lav båndbredde også bliver tilgængelig for almindelige brugere.
 




IT-JOB

Sund & Bælt Holding A/S

IT Change & Release Manager

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Cyber Security Konsulent

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Backend-udvikler til Java-baserede microservices
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere