DR går til Peer to Peer

Opdateret: Stigende efterspørgsel får nu DR til at udvide kapaciteten på sit webtv med P2P-teknologi. Desuden har DR optimeret sin serverpark.

Mange brugere af DR's webtv har oplevet, at det var umuligt at se populære programmer som Forbrydelsen og TV-Avisen over nettet, men det skal være slut til efteråret, når DR indfører P2P-teknologi.

P2P, eller Peer to Peer, hjælper brugerne til at trække på hinandens forbindelser. I stedet for at få hele signalet fra DR's hjemmeside, så vil brugerne altså også få noget signalet fra andre brugere. Konceptet kendes blandt andet fra fildelings-tjenesten Kazaa.

DR har haft forsøg i gang med Radio over nettet og UEFA-kampe, som er blevet vist ved hjælp af P2P-teknologi, og nu føler DR sig klar til at lancere teknologien til alle brugere.

»Før vi beder danskerne installere det her software, så vil vi gerne være sikre på, at det er det rigtige,« fortæller Erik Henz Kjeldsen, distributionschef hos DR.

I det sidste år har efterspørgslen på webtv været stigende. Så stor at DR ikke har kunne følge med.

Det er dog stadig begrænset, hvor mange der bruger DR's webtv.

»Det er meget sjældent, at vi kommer over et par tusinde brugere,« fortæller Erik Henz Kjeldsen. Han fortæller dog, at DR ofte har måttet lukke for tilgangen i forbindelse med breaking news, TV-Avisen og dramaudsendelser som Forbrydelsen.

Et andet tiltag fra DR's side har været at give direkte adgang til DR's servere for Cybercity og Telias kunder. De har dermed undgået at skulle forbi den såkaldte DIX, der er et nationale samlingssted, hvor netudbyderne udveksler traffik. På den måde er forbindelsen blevet effektiviseret.

Derudover har DR hen over sommeren udskiftet deres serverpark, da de gamle servere ikke har kunnet følge med efterspørgslen.

Efterspørgslen er steget ekstremt meget det sidste år. Erik Henz Kjeldsen regner med, at større bredbåndsforbindelser, sammen med DR's stigende udbud, har fået efterspørgslen på webtv til at stige. Han regner med, at den vil blive ved med at stige fremover.

»Efterspørgslen er stærkt stigende i forhold til, hvad vi er vant til,« beretter Erik Henz Kjeldsen.

I første omgang er det kun DR, der vil blive tilbudt som P2P, da efterspørgslen på den »hemmelige kanal« DR2, ikke er kritisk.

DR har endnu ikke en præcis dato for lanceringen af den nye teknologi.

OPDATERET:
DR's serverpark er nu opdelt i forskellige clustere for henholdsvis live radio, live tv og on demand. På den måde kan DR nemmere optimere de forskellige tjenester.

»Vi har opsat hver enkel servere lidt mere konservertivt så de ikke modtager flere brugere, end vi helt sikkert ved, de kan håndtere, samt fjernet nogle netværks begrænsninger,« beretter Thomas Elton, der er DR's streaming manager.

Desuden har DR sikret, at DR Update har ekstra kapacitet og ikke bliver påvirket af load fra det almindelige nettv. DR har arbejdet en del med at optimere disse mange klip lokalt på serverene.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere