Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 28. januar 2005.


Folde-ud-mand bag fjendens linier
Der kan med rette siges at være indtil flere selvmodsigelser på dette foto, som skulle have sin oprindelse i midten af 1980'erne. FutureZone er kommet i besiddelse af en hel serie, hvorfra fotoet her stammer. Serien blev oprindeligt bragt i et ungdomsblad ved navn "Teen Beat".
Og, ja - korrekt: Det er en ung og sexet udgave af den senere så tilknappede
Microsoft-frontfigur. Og, ja - også korrekt: Det er en Apple-computer (og en gammel IBM-pc) i kulissen.
I den medfølgende pressemeddelelse afsløres det, at Bill Gates faktisk, før sin ophøjelse til "Mr. Microsoft", udviklede software til Apples Mac.
Bag den henslængte ynglings højre skulder anes en 128 K Apple Macintosh, som i 1984 kostede den nette sum af 2.495 dollars (14.300 kroner i nutids-kurs).
Foto: FutureZone, Østrig

Hovedsponsor får hammerslag
En millimeterpris, der vil frem - til gengæld lader han så billedet stå noget længere end et øjeblik!
Den 20-årige studerende Andrew Fischer fik mest skeptiske reaktioner fra omverdenen, da han for nylig besluttede at sætte annonceplads af i sin egen pande og sælge den til højstbydende på eBay-auktion.
Ikke desto mindre hævder den unge amerikaner at have modtaget over 100 bud på sit hovedprodukt - og have lukket auktionen ved et bud på 30.000 dollars (cirka 170.000 kroner).
Hvem køberen er, er ikke oplyst. Ej heller, om denne er reel (falske bud er langt fra en sjældenhed på eBays auktioner). Men vedkommende har nu principielt investeret i retten til at udsmykke Andrews øvre ansigt med en ikke-permanent tatovering i form af et logo, firmanavn, telefonnummer eller lignende i en hel måned. Indtægterne fra sin tjans som omvandrende plakatsøjle vil Andrew bruge til finansiering af sine videre universitets-studier, siger han til BBC News.
Om en reklameplads som denne er flere hundredtusinde kroner værd, kan jo komme an på en prøve.
Modelfoto

Firehjulstrækker str. XXXL
Et kækt køretøj med masser af maskulin råstyrke er også blandt tidens klenodier til eventuel anskaffelse på eBay.
Er man ligesom vokset fra den gængse firehjulstrækker, var det måske sagen med denne "SUV" (Sport Utility Vehicle) over dem alle - en Zil Twin V8
Missile Launcher Truck? Kun én tidligere ejer og sølle 3.500 kilometer på tælleren, påstår sælgeren, britiske Richard Moore, som for egen regning har repareret og malet monstrummet, som han mener, engang har været i det ukrainske militærs tjeneste.
I erkendelse af, at køretøjets brændstoføkonomi ikke er den mest attraktive, og at det i privat eje kan gøre en betragtelig ombygning af carporten nødvendig, satser Moore ifølge avisen Daily Record på at afhænde trucken til et Hollywood-studie, som allerede har haft en føler ude. I så fald kunne køberen måske også være interesseret i det stykke ekstra-tilbehør - et deaktiveret kortrækkende Frog-7 missil - som Richard Moore gerne sælger med for 3.500 pund oven i hammerslagsprisen.
Sidst i den forgangne uge lød højeste bud på eBay på knap 20.000 britiske pund.

Ingenting for meget for eBay
Vi dvæler lidt endnu ved den til tider absurde køb-og-salg-verden på nettet. De uanede handelsmuligheder fik for en kort stund endnu en dimension i sidste uge, hvor en vis Don Ramsey fra London registrerede sig med følgende tilbud på eBay: "Til salg: Absolut ingenting" (billedet). Efterfølgende i salgsteksten lød det:
"Den perfekte gave til den, der har alt. Fylder intet og er let at opmagasinere. Bidrager til kampen mod kapitalismen. Ingen forsendelsesomkostninger. Miljøvenligt, 100 procent organisk".
I al sin uskyldighed fandt annoncen dog bestemt ingen nåde hos eBay, som fjernede den ved et højeste bud på 12 pund. Angiveligt var "genstanden" i strid med de barske eBay-regler, ligesom legemsdele, våben, mødomme og lignende. I en e-mail til Don Ramsey hævdede eBay, at der ikke var tale om en reel vare, og lige meget hjalp det, at han, når buddene ville være nået over 100 pund, havde lovet at donere beløbet til ofrene for flodbølgen i Asien.
- I øvrigt mener jeg, at det var en af de allermest ærlige og præcise annoncer overhovedet på hele eBay, siger han skuffet til The Register.

Unødvendigt dobbelt-jobberi
En it-medarbejder i amerikansk firma havde svært ved at finde en grimasse, der ku' passe, da han skulle stå for indførelsen af et nyt e-mailsystem, der på forhånd tegnede sig som en yderst vanskelig opgradering.
Til alt held viste det sig imidlertid, at der fandtes et tilhørende "lessons learned"-dokument, som venligtsindede it-folk i andre virksomheder havde udarbejdet under deres systemopgraderinger.
På it-mandens anmodning til selskabets ledelse om at få udleveret dokumentet lød det indsigtsfulde svar:
"Det er fuldstændigt overflødigt at give dig dette dokument. Der er tale om lektier, som er lært, og da de altså allerede én gang er lært, er dokumentet helt uden betydning for dig".

Rumskibsunderstøttet øregas
Hvad laver det rumfartøj dog i alle de it-annoncer? Og de evindelige løsninger? Hvor er det lige, man skal sende dem hen, og hvad kan man i øvrigt vinde?
"It"-ord som "enterprise" og "solution" er ifølge CNN.com ved at drive mange til vanvid ... selv i den engelsktalende del af verden! Bedre bliver det ikke, når volapyk-begreberne hovedløst genbruges i uoversat (eller undersat) stand på andre sprog - primært af folk, som prøver at prakke andre en computer-relateret vare på ærmet, hvorved fænomenet særligt hyppigt forekommer i annoncer.
Stakkels Kaptajn Kirk, at hans legendariske "Star Trek"-rumskib skulle gå hen og blive så tyndslidt! Og "løsninger"! Ja, før midten af 1990'erne dækkede ordet over noget, man smed efter problemer eller avisudklip med udfyldte kryds-og-tværs'er.
Alan Freedman, forfatter af computerordbøger gennem 25 år, blev for alvor klar over, at noget var helt galt med it-sproget, da folk begyndte at bede ham om hjælp til at afkode it-firmaernes salgsmateriale. Altså selve de tekster, som skulle overtale folk til at bruge penge på firmaernes produkter!
Trods sin rutine siger Freedman til CNN, at han ofte må nærlæse annoncetekster igen, igen og atter igen for at fatte blot lidt af, hvad de handler om.
Og redaktøren af TechWeb, Frederic Paul, har det ikke meget nemmere. Han så fælt gerne et ord som "scalable" hen, hvor peberet gror (den danske skalérbare pendant kan så passende daffe med). Paul er dybt nedtrykt over, at buzzwords(!), han siden slutningen af 1990'erne ihærdigt har forsøgt at undertrykke, lever videre i mere end bedste velgående.
Sprog-eksperterne stempler den fortærskede jargon som intetsigende fyld - it-marketingsprogets svar på tomgangslyde som "øhh", "øhhhm" og "æhhh"!
Øhhh? De prøver at sælge mig ... hvaffor noget?
Modelfoto

Ugens citat:
"Tre dage efter døden fortsætter hår og negle med at vokse, men telefonopringningerne begynder at stilne af". Ukendt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere