Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. december 2004.


Skarpe skud. Oracles Larry Ellison (tv.) fik sit PeopleSoft, mens PeopleSofts Craig Conway (th.) midtvejs blev sat fra bestillingen i den langvarige skyttegravskrig, som - om ikke andet - så i hvert fald bidrog med stor underholdningsværdi.

Skudsalver fra skyttegravene
Utroligt, men sandt: Mod alle odds er halvandet års virtuelle blodsudgydelser nu endt med forlovelse!
Offentliggørelsen af det forestående ægteskab mellem Oracle og PeopleSoft begrædes givetvis af mange - herunder også af dem, der undervejs har ladet sig fornøje af de farverige skærmydsler i en flirt, hvor retorikken fyldte markant mere end romantikken.
Her et par dramatiske højdepunkter i den løbende skud...øh ordveksling, dateret henholdsvis 10. juli og 15. september 2003:
Kommentar af Larry Ellison til Craig Conways reaktion på hans købs-tilbud:
"Det virker, som om Craig troede, jeg var ude på at skyde hans hund. Men jeg elsker dyr, og hvis Craig og hans hund stod ved siden af hinanden, og - jeg mener det! - jeg kun havde én kugle, så ville den ikke gå til hunden".
Reaktion af Craig Conway - og hans sorte labrador, begge iført matchende skudsikre veste - på Larry Ellisons kommentar:
"Har I lagt mærke til, hvor tit Larry Ellison skifter mening? Først vil de droppe alle vores produkter, så vil de alligevel ikke. Så vil de fyre alle vores medarbejdere. Så vil de alligevel ikke. Så vil han skyde hunden, og så vil han skyde mig. Så Abbey og jeg har besluttet os for ikke at tage nogle chancer".

Ikke bare hverdagskost!
Det er åbenbart en rigtigt god idé at tjekke, om leverpostejmaden ligner en PH-lampe eller vanillekransen Klokkeren fra Notre Dame, før man indtager sin daglige kost. Og skulle man vise sig at være den heldige ejer af en fødevare af nyere eller ældre salgsdato, men med skjulte guddommelige vitaminer, er det bare om at komme til tasterne og starte en budkrig på eBay.
Faktum er i hvert fald, at et over 10 år gammelt stykke pizza forleden blev solgt for over 160.000 kroner på online-auktion, hvilket gav en australier den fremragende idé at sætte en "E.T.-look alike" cornflake på størrelse med en fingernegl til salg på eBay.
Fundet, som australieren Chris Doyle havde gjort i dagens portion morgenmad med mælk, indbragte ham ifølge Ananova næsten 4.500 kroner.
Senest har en englænder, Guy Harris, set lyset i form af ansigtet på vinderen af det lokale "I'm a Celebrity" reality-show, Joe Pasquale - detaljeret afbildet i en skive ristet toastbrød, Harris ellers var faretruende tæt på at overdænge med marmelade og indtage! Også dét er røget til salg på eBay, skriver Ananova.
- Fra det sekund, jeg fik øje på Joes ansigt, har mit liv været helt fantastisk. Min forkølelse forsvandt, min bil starter nu hver morgen, og jeg har vundet et helt pund på et skrabelod, siger Guy Harris til nyhedstjenesten.
Velbekomme. Først på ugen var budene på dette samlerobjekt af et stykke toastbrød nået et pænt stykke op over 3.000 kroner. Auktionen på ebay.co.uk slutter i dag, fredag. Foto/"toast-master": Guy Harris

Blinkende lygter og bredbåndsbøvl
Lyskæderne er over os! "Fars Fede Juleferie" og andre amerikaniserede højtids-versioneringer har i de senere år truet med at fortrænge europæernes ellers så stilsikre smag.
Eventuelle bivirkninger fra selvlysende plastic-juletræer er der endnu ikke beretninger om, hvorimod den omsiggribende lyskæde-dille nu viser sig at kunne genere bredbånds-opkoblede computere.
Det er i hvert fald tilfældet i England, hvor juleklokkerne allerede sidste år måtte bimle om kap med "støj" fra ikke-godkendte lyskæder. Problemet gentager sig tilsyneladende denne sæson, hvor de ulovligt importerede kæder, som ikke overholder britisk standard, udsender så meget frekvens-forstyrrelse, at det påvirker bredbåndstrafikkens synkronisering, hvis de indstilles på en automatisk blinke-funktion.
Indtil nu har antallet af indberetninger om de irriterende kædereaktioner dog været i pebernøds-afdelingen, beroliger nyhedstjenesten The Register.

It-mand med klæbehjerne! ...
... Hvem er Ken Jennings?
Takket være kombinationen klæbehjerne og den amerikanske udgave af tv-quizzen Jeopardy er 30-årige Ken Jennings nu også millionær i dollars:
Softwareteknikeren fra Salt Lake City har til fulde bevist, at der er plads til andet end bits, bytes og binære tal i hans indre computer ved at gå over i verdenshistorien som den deltager, der har vundet flest Jeopardy-dyster - 74 helt præcist - i træk.
Jennings' imponerende stor-større-størstmester-karriere startede ifølge Reuters i juni og sluttede for et par uger siden, hvor han på et strategisk ubelejligt tidspunkt stillede det forkerte spørgsmål til et rigtigt svar og tabte til en kvindelig modspiller - men til trøst kunne forlade serien med 2.520.700 dollars i kolde kontanter.

Fupfoto og fejltolerance
Her på Ajour-redaktionen må vi ærligt indrømme, at vi for få måneder siden kunne være plumpet pladask i samme dybe vand, som det for nylig skete for Sun-direktøren Scott McNealy:
I sin hovedtale på Oracle OpenWorld-konferencen i San Francisco gjorde McNealy sig - ifølge CNet - vanvittigt lystig over et foto, som angiveligt viser, hvordan man tilbage i 1954 forestillede sig fremtidens hjemme-computer, anno 2004.
Men fotoet, som har cirkuleret i e-mails og på diverse hjemmesider, er ifølge mytemodbevisnings-eksperterne på Snopes.com et falsum - en billed-manipulation, skabt af kontrolrummet i en atom-ubåd og "opgraderet" med et antikveret tv-apparat, en ditto printer og andet teknisk udseende udstyr af arkæologisk karakter.
Intuitivt afslørede Scott McNealy dog, at han ikke er CEO for et af verdens største højteknologiske selskaber for ingenting:
"Som vaskeægte Detroit-indføding må jeg dog undres over, hvad rattet skulle bruges til!", lød det med skeptisk røst ud over de tusindvis af tilhørere.
Fiksfakseri. "I fremtiden vil computere nok ikke veje mere end 1,5 ton", forudsagde bladet Popular Mechanics i 1949 - en spådom, som kan have været inspirationskilde til dette Photoshop-fiksfakseri.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere