Artikel top billede

De ældre får problemer, hvis de går på kompromis med trygheden for at spare, mener Ældre Sagen på baggrund af Sonofons reklamefilm med Peter Belli.

Ældre Sagen: Sonofonkampagne truer trygheden

Følelsen af tryghed står på spil, når Sonofon lader Peter Belli lokke de ældre til at sende fastnettelefonen på pension, mener Ældre Sagen.

Det er farligt for ældres tryghed når Sonofon i en populær tv-reklame lader Peter Belli opfordre ældre til at lade den gamle fastnettelefon gå til fordel for en billigere mobiltelefon.

Det mener Ældre Sagen, der har omkring 225.000 medlemmer, som er 70 år eller ældre.

"Den reklame, som Sonofon kører lige nu, er i princippet rigtig farlig. Du mister trygheden i, at tingene altid virker," siger Søren Høyer, der er markedskonsulent hos Ældre Sagen og har ansvaret for foreningens mobiltilbud.

Tryghed

Ifølge Søren Høyer har de ældre nemlig ikke den samme mobilkultur, som den yngre del af befolkningen. Derfor er det tryggere for den ældre gruppe at have en fastnettelefon, som altid har strøm på, altid virker, og som står på sin faste plads.

Samtidig kan det være svært for den ældre at skifte til en mobiltelefon, forklarer konsulenten. Mobilen kan være svær at betjene, den kan løbe tør for strøm, og den kan let blive væk eller glemt.

"Lige pludselig skal du huske at have din mobiltelefon med i seng. Når du så står op om morgenen, skal du huske at tage den med ind i stuen," siger Søren Høyer.

Derfor rådgiver Ældre Sagen medlemmer i aldersgruppen over 70 til at beholde fastnettelefonen og nøjes med en mobiltelefon som supplement til den klassiske telefon.

Lokkes af reklame

Problemet er ifølge Søren Høyer, at Sonofon ikke fortæller om bagsiden af medaljen ved at droppe den dyrere fastnettelefon i deres populære reklame. Den fortæller kun om at spare penge, men ikke om tabet af tryghed.

"Sonofons kampagne går alene på prisen, og at det skal være så nemt. Men når det så bliver nemt, og prisen går ned, så mister du også den tryghed, der ligger nogle andre steder," siger Søren Høyer.

Samtidig har teleselskabet fat i en målgruppe, der typisk har haft fastnettelefon hos TDC altid. Det er de mest stabile telekunder, men sidder samtidig med nogle rigtigt dyre telefonregninger. Derfor er det nemt at lade sig lokke af tilbuddet uden at tænke over konsekvensen, forklarer konsulenten.

"Prisen er jo også vigtig, hvis du er en fattig pensionist. Men hvis du går på kompromis med din tryghed for at spare 500 kroner, så har du et problem, siger Søren Høyer."

Derfor opfordrer han ældre til at tænke sig rigtig godt om, inden de siger ja tak til at lade fastnettelefonen gå på pension.

Hos Sonofon undrer pressechef Peter Glüssing sig over Ældre Sagens kritik af firmaets reklame.

"Som kunde må man gøre sig klart, om man vil have friheden med en mobiltelefon og store besparelser, eller om man vil holde fast i den traditionelle og dyre fastnet-telefonforbindelse," skriver han i en mail.

"Hvis mobil-dækningen på bopælen er i orden, er det Sonofons anbefaling, at man skifter den traditionelle fastnettelefon ud med en mobil," slutter han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere