Artikel top billede

Sådan sikrer du dig en detaljeret tele-regning

Er du erhvervsdrivende og vil have en detaljeret telefonregning, kan det være nødvendigt at få det indføjet i din teleaftale, selvom der er lovgivet på området.

Det er ikke altid lige let at få TDC til at udlevere oplysninger om dit teleforbrug

Derfor kan det være nødvendigt, at du i din teleaftale specificerer, hvilke oplysninger du ønsker at få udleveret.

Det har Jens Vejgaard, indkøbschef i Rudersdal Kommune, erfaret.

"Tidligere har der aldrig været problemer med at få udleveret data om vores teleforbrug fra TDC, men en dag fik vi pludseligt at vide, at de ikke længere vil udlevere oplysningerne," fortæller Jens Vejgaard.

Det fik Rudersdal Kommune til at kontakte et telekonsulentfirma. Efter at konsulentfirmaet havde været i dialog med TDC kunne Rudersdal Kommune igen få adgang til oplysningerne om deres telefonforbrug.

Nu har Rudersdal indgået en aftale med TDC, hvor af det sort på hvidt fremgår, at teleselskabet skal udlevere informationerne.

Desuden er Rudersdal Kommune med på Statens og Kommunernes Indkøbsservices rammeaftale på teleområdet, hvor kravene til hvilke data, der skal udleveres er blevet skærpet.

Vigtig information

Jens Vejgaard fortæller, at det betyder meget for kommunen, at den har adgang til de detaljerede teledata.

"Det er ikke nok, at vi kan se, hvor meget vi har omsat for i hvert kvartal. Det er vigtigt, at vi har overblik over alle vores opkald. Vi kan bruge oplysningerne til at analysere vores telefonmønstre, så vi kan sikre os, at vi har den optimale aftale," siger Jens Vejgaard.

Lovgivningen på området siger, at erhvervskunder – med mindre de indgår aftale om andet - har krav på, at få udleveret en regning, der indeholder oplysninger om det kaldte nummer, dato, klokkeslæt, varighed, pris eller tilsvarende.

Men for at undgå uenighed om fortolkning af loven anbefaler Torben Rune, teleanalytiker hos Netplan, også, at erhvervskunder får indføjet i deres aftaler, hvilke oplysninger de ønsker at få udleveret af teleselskabet.

Lovgivningen giver mulighed for, at erhvervsdrivende kan fraskrive sig retten til en detaljeret regning, men det har Torben Rune ingen eksempler på.

"Jeg tror aldrig, at jeg har hørt om, at nogen har gjort det. Jeg vil også på det kraftigste fraråde, at man gør det, hvis teleselskabet foreslår det. Det betyder, at du fraskriver dig muligheden for at sammenligne dit forbrug med priserne hos andre teleselskaber, og det vil også gøre det meget svært at opdage fejlfaktureringer," siger Torben Rune.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere