Artikel top billede

Apple på vej med fri download fra iTunes

Betal lidt ekstra for din iPod, når du køber den og download alt det musik, du vil i al den tid, du har apparatet. Sådan lyder kernen i de forhandlinger, som Apple fører med de store musikselskaber.

Apple er i forhandlinger med de store musikselskaber om indførelse af en radikal ny forretningsmodel for selskabets kæmpesucces, iTunes.

Den nye forretningsmodel vil – såfremt forhandlinger bliver frugtbare – kunne munde ud fri download fra hele det store musikkatalog, der i dag ligger i iTunes-butikken.

I dag koster et musiknummer otte kroner i iTunes, mens et helt album typisk koster 80 kroner.

Kan sælge mere hardware

Ifølge Financial Times er modellen en duplet af Nokias nye aftale med Universal Musik.

Apple vurderer, at den meget nemmere download af musik, der ligger i kortene med aftalen, vil kunne være drivaksel i salget af en ny generation af Apple-hardware.

Selskabet tjener nemlig i forvejen ikke særligt mange penge på salg af musik. Den store forretning ligger i salget af hardware, der har Apples hovedfokus.

Apple vil ikke kommentere planerne over for Financial Times, som dog mener at vide, at den primære barriere for at lukke forhandlingerne lige nu er uenighed om den pris, som Apple i givet fald skal betale for at få fuld adgang til musikselskabernes musik.

Ifølge avisen betaler Nokia i dag 80 dollar – omkring 400 kroner - per solgt enhed til musikselskaberne, der deler rovet efter deres markedsandele.

Angiveligt er Apple kun villig til at betale 20 dollar – cirka 100 kroner – per solgt enhed.

Markeds-undersøgelser har ifølge Financial Times vist meget stort forbruger-efterspørgsel efter musik, der er bundlet med indkøbs-prisen for en enhed.

Forbrugerne er villige til at betale op mod 500 kroner ekstra i indkøbspris til gengæld for fri adgang til musik i apparatets fulde levetid.

Alternativt vil forbrugerne gerne betale 30-40 kroner i månedlig abonnement for fri download, hedder det.

Også denne model er Apple ved at undersøge nærmere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere