Artikel top billede

Dansk it-firma vil give 50.000 kroner til studerende

Mentaliteten er ved at skifte, og det er i orden at hylde personer med særlige evner. En ny innovationspris gør op med janteloven.

Særligt talentfulde studerende skal mærke, at de eftertragtede.

Det skal innovationsprisen thy:talent award fra it-virksomheden i Thisted, være med til at sørge for.

Virksomheden giver 50.000 kroner i præmie til den studerende, der afleverer det mest talentfulde og innovative afgangsprojekt fra sin videregående uddannelse.

Danmark er nødt til at være både fagligt dygtigere og mere innovativ end andre lande for at klare sig i den globale konkurrence.

Det mener undervisningsminister Bertel Haarder (V), som sidder i priskomiteen.

"Det kræver, at vi dyrker de talenter, vi har. Det nye er, at nu er det tilladt at tale om og endda hylde disse talenter," siger han.

Penge og USA-rejse

Førstepræmien i thy:talent award består ud over de 50.000 kroner af en rejse til Microsoft i USA. Vinderen får samtidig automatisk plads i næste års dommerkomite.

Frem til 29. juni kan studerende indsende deres afgangsprojekter til uddannelsesstedets fagkonsulenter, der står for den indledende vurdering.

Det vindende projekt fra hvert uddannelsessted bliver herefter sendt videre til dommerkomiteen, der vælger den endelige vinder og overrækker prisen i København 28. september.

Ideer uden begrænsninger

Selvom thy:-koncernen er en it-virksomhed, der udvikler og rådgiver om ERP-systemer, er der ikke noget krav om, at projekterne også skal handle om ERP eller it.

"Den gode ide skal overraske og udfordre. Derfor har vi ikke defineret nogen begrænsninger,” siger Flemming Idorf Beisner, koncerndirektør i thy:.

Dommerkomiteen vil lægge vægt på, at projekterne er nytænkende, stærkt faglige og ikke mindst kommercielt bæredygtige.

"Dommerkomiteen repræsenterer både uddannelse og erhvervsliv, og kan vurdere ideer fra forskellige perspektiver. Med prisen ønsker vi at fremelske og belønne innovation, der har faglig dybde og potentiale til at blive en forretningsmæssig succes," siger Flemming Idorf Beisner.

Dommerkomiteen tæller ud over undervisningsministeren og koncerndirektøren i thy:, grundlægger af Damgaard Data, Preben Damgaard, direktør i Innovation Lab, Preben Mejer, direktør i Microsoft Danmark, Jørgen Bardenfleth, administrerende direktør i HP Danmark, Walther Thygesen samt bestyrelsesformand Egon Østergaard fra thy:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere