Scribona-problemer rammer hele Skandinavien

Baggrunden for fyringen af Scribonas øverste chef Tom Ekevall Larsen er, at Scribonas omstrukturering og implementering af et centralt it-system har givet omfattende problemer i hele koncernen.

Omstruktureringer og indkørsel af et nyt centralt it-system hos it-distributøren Scribona har taget for lang tid og kostet for mange penge.

Sådan lyder den enkle forklaring på, at Scribonas koncernchef, Tom Ekevall Larsen, har måttet tage sit gode tøj og forlade topposten hos Scribona, der har datterselskaber i Danmark, Norge og Finland.

Scribonas regnskab for årets tre første kvartaler viser en ganske svag fremgang i omsætningen til 6,5 milliarder kroner sammenlignet med samme periode sidste år, mens driftsresultatet er faldet dramatisk til minus 102 millioner kroner fra minus 10 millioner kroner i 2005's tre første kvartaler.

Fyret og effektiviseret

Scribona har gennem mere end et år været i gang med at rationalisere og effektivisere de nordiske forretninger, hvor de grundlæggende it-systemer - ERP og indkøb - samt andet backoffice-it er blevet kørt sammen.

Samtidig er lagerfunktionerne blevet nærstuderet, og en central lager- og logistikfunktion er etableret i Rosersberg udenfor Stockholm.

I 2005 blev det danske og det norske datterselskab overtaget af moderselskabet, som officielt nu står for driften i de to lande. Det samme skete for selskabet i Finland i år.

Datterselskaberne har i dag har status af agent-virksomhed, som for Scribona Nordics regning bearbejder de lokale kunder, mens moderselskabet har ansvaret for varestrømmen med indkøb og logistik.

Smertensbarnet Danmark

I Scribonas økonomiske smertensbarn, Danmark, er lageret blevet flyttet fra Århus til København, og en stribe medarbejdere er blevet opsagt gennem det seneste års tid.

Ikke desto mindre er den danske omsætning faldet og underskuddet øget fra januar til september 2006 set i forhold til samme periode sidste år.

Den danske direktør, Lars Göztsche, har tidligere fortalt Computerworld, at han forventer at opnå plus på driften i andet halvår i år som et resultat af de mange omstruktureringer og nedskæringer.

Ifølge den nu forhenværende koncernchef Tom Ekevall Larsen har overdistribution været såvel Scribona som de andre it-distributørers altoverskyggende problem siden fjerde kvartal 2005.

Mindst en må væk

Tom Ekevalls vurdering var, at mindst en af de fire broadline-distributører Ingram Micro, GNT/Also, Tech Data og Scribona skulle væk. Herhjemme vil det være rimeligt også at sætte Actebis ind i den ligning.

Koncernledelsen bakker i kvartalsregnskabets ledelsesberetning op om Ekevalls betragtning og tilføjer, at en sådan konsolidering er bydende nødvendig for på længere sigt at få has på distributørernes problem med indtjeningen.

I første omgang var det paradoksalt nok chefen selv, der fik kniven, så må tiden vise, hvem af konkurrenterne, der på længere sigt opgiver ævred eller bliver opkøbt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere